onsdag 19 oktober 2011

Uppdrag: Ringblommegoogling!!!Nu har de sista ringblommorna som jag plockade torkat och deras fröer blivit sparade. Förhoppningsvis kan det bli en hel massa nya färgstarka blommor av dessa nästa sommar. Jag drömmer om en köksträdgård med både grönsaker, ringblommor och krasse. Vackert och gott!!!

Jag har även torkat ringblommornas blad. Jag fick en tanke om att försöka mig på att göra ringblommesalva men jag får se hur det blir med det. Kanske skulle jag använt de färska bladen och inte torkat dem. Någon som vet? Annars kan man säkert använda ringblommeblad till något annat. De verkar behålla färgen bra och luktar väldigt gott även flera veckor efter de blivit plockade. Det blir till att googla sig fram på ringblommepyssel!Hälsar Åsa

6 kommentarer:

 1. Det låter spännande! Ringblommesalva, låter som en riktigt undergörande salva. Lycka till, hälsar Lotta :)

  SvaraRadera
 2. Jag har också samlat ringblommefrön! Men salva gjorde jag inte, men vem var det här i bloggvärlden som gjorde det, om jag bara kunde komma på det.....gör jag det, så meddelar jag.
  Nu ser jag ju ditt UFO fat, det är ju hur snyggt som helst ju! Hmmm, jättefint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Ett tips är att ta i torkade ringblomsblad i sockerkaks/muffins smet, det blir jätte vackert och ger lite mild smak. Jag brukar även smaksätta den smeten med cironskal vilket blir jätte gott.
  Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Hur skulle man klaras sig om man inte kunde googla? Det kommer man knappt ihåg hur det var innan detta var möjligt!
  Fint kollage! Ringblommefrön brukar det inte vara något problem med att få till att gro.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Om det inte blir salva får du ändå vara nöjd med vackert arrangemang! // Anna

  SvaraRadera
 6. Jag kan bli så sugen på att göra den typen av trädgårdspyssel, men eftersom jag inte ens kommer mig för med att så ringblommorna, så behöver jag inte fundera på det. :/
  Lycka till med googlandet!
  /Caroline

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...