lördag 29 oktober 2011

Den här höstsommaren...

...kan lätt göra dig lite smått förvirrad. Å ena sidan är det definitivt höst, det är bara att se sig omkring på den färgfest som alla träd och buskar bjuder på. Dessutom går vi i natt mot än mörkare tider och skiftar om till vintertid. Till råga på allt börjar det (oroväckande tidig om du frågar mig) dyka upp det ena julrepotaget efter det andra. Kan vi inte få njuta av hösten  en LIIIITEN stund till? Varför bara rusa vidare...?Å ANDRA sidan blommar sommarblommorna som aldrig förr. De går sin egen väg och bryr sig varken om höstlov, halloween eller tips på hur vi ska pyssla i adventstid! Dessa rosor står i mina föräldrars trädgård och nog är det svårt att tänka sig att det faktiskt är slutet av oktober och höst när man ser dem? Färgerna andas sommar, ljus och värme. Grillning, stranddagar och solbrända näsor. Kommer ni ihåg? Den blomstertid nu kommer...

Lätt att bli förvirrad! Alla bilder i inlägget är tagna idag.
Lite lek i photoshop!Höst? Sommar? Säg du...! Upp och ner är det i alla fall. Jag är nöjd med både sommaren och hösten bara jag slipper  höra julmusik i mataffären redan!

Hälsar Åsa

13 kommentarer:

 1. Vilka fina höstsommarbilder! Håller med dig helt när det gäller advents- och jultjatet som redan börjat! Bojkottar konsekvent alla affärer som redan börjat stressa oss.Gräver ner mig här på landet bland rosor, nävor och blomstertobakså länge...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Håller med dig till fullo - låt oss slippa tomtar och bjällerklang ett tag till!

  Underbart fina bilder! För oss som har blåst av taket på halva huset har denna varma höst varit en välsignelse! I fredags isolerade de innertaket och snart ska de sista fönstren i. Sen kan kylan komma! Eller låta bli går också bra. ;)

  Ha en skön söndag! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. :-) Kan bara hålla med! Här blommar flera rosor och eken fäller sina löv. Kontraster! Jag älskar jul men håller med dig. Det är för tidigt att höra julmusik i affären. Å andra sidan är det mindre än en månad till första advent... Inte klokt egentligen.
  Ha en underbar trädgårdssöndag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också det är alldeles för tidigy med jul....men det är väl starkamatknadskrafter som styr....
  Jag behåller gärna hösten som den är nu ett tag till...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. hm ja ....julemusikken må de gern pakke sammen en måned endnu. Istedet vil jeg hellere glædes over dine smukke smukke høstbilleder Åsa.......de får humørbarometeret til at stige her på en små grå dag :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra bilder! Jag gillar den första med svarta grenar i det skirt gula. Vi njuter av hösten så länge den varar, vintern kommer vare sig vi vill eller inte. Må så gott, hälsar Lotta :)

  SvaraRadera
 7. Så vackra höstsommarbilder du visar idag. Visst är denna hösten så skön? vackra färger, milt och fint.

  För min del är det inte heller OK med julpryttlar NU. Julen ska in i våra hem tidigare och tidigare verkar det som. men inte hos mig :-)

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Jag anser att det är höst men naturen håller inte helt med mig. Rosorna har nya knoppar och ogräset växer. Precis som du har jag sett julsaker i affärerna och jag har läst att någon bakat lussekatter och börjat dricka glögg. Det är tur att man får göra som man vill i vårt land. Jag väntar lite till med juligheter, tack.

  Jättefina bilder!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Ojoj så vackra bilder du fick fram i Photoshop. Du verkar kunna det där! Själv jobbar jag på att lära mig PS, men tycker det är svårt...

  Var på ICA Maxi igår och där var hur mycket julsaker som helst. Håller helt med dig, det känns på tok för tidigt för jul redan nu!


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 10. Jag blundade för julpyntet på Mio när vi var där förut idag. Tycker om hösten i år faktiskt. Men det blev mörkt väldans fort nu i kväll när vi ställt om klockan.
  Fick tända några stearinljus i kväll också, jag som tyckte jag köpte på mig hur mycket ljus som helst när vi var på Ikea sist trodde de skulle räcka över jul. Men tydligen inte..:))
  Så fin ros som blommar fortfarande. Underbara sommarbilder och de limegröna bladen ser nästan våriga ut.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Får erkänna att jag köpte julnumret av "Drömhem och Trädgård" idag. Fast jag medger att det känns lite väl tidigt.
  Mina rosor stoltserar med en ny omgång knoppar, så nog känns det lite märkligt att det snart är november.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Det är verkligen konstigt med alla dessa blommor som fortfarande blomma för fullt. Min fjärilsbuske går in på sista versen men brukar inte alls blomma nu, det brukar vara i augusti....

  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Jag instämmer till fullo!! Låt julen vara ett litet tag till, det är en högtid jag tycker är underbar, men lätt tröttnar på. Den här höstsommaren är ju helt fantastisk i sig själv. Ett Carpe diem är på sin plats.
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...