fredag 14 oktober 2011

Blooming friday

Jag ger mig för första gången in i fotoutmaningen hos Katarina med bloggen "Roses and stuff".

Veckans tema är Giftigt.

Mitt bidrag är de vackra, men ack så giftiga, fingerborgsblommorna. De finns lite överallt här på Höjden. Jag tycker de passar in så fint i den gamla trädgården och låter dem stå kvar kvar var än de dyker upp. Fast så var det inte när vi flyttade hit. Då rycktes de snabbt upp eftersom vi var rädda att de skulle hamna i små barnmunnar vana vid asfaltsdjungeln!


Vill du se fler giftiga bidrag så går du bara in HÄR!

Ha en fin fredag!

Hälsar Åsa

15 kommentarer:

 1. Tack och lov är det sällsynt med förgiftningar där barn ätit upp giftiga växtdelar men visst ska man ha respekt för naturens olika ämnen. Fin bild på underbar växt!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Giftiga, men ack så fina! Jag sådde frön ett år och nu har jag dem både här och där, men bäst verkar de vilja gro i min stentrappa. :)

  SvaraRadera
 3. De är så otroligt vackra de där fingerborgsblommorna. Våra vita blommar just nu om vid boden och det har jag inte varit med om i okober tidigare. Men jag tar tacksamt emot och njuter varje gång jag går förbi dem. :) För mig är de en påminnelse om barndomens sommarlov hos mormor och morfar. Då fanns de överallt kändes det som.

  Vi har en hel del giftiga växter i vår trädgård här på landet. Både fingerborgsblommor, idegran och gullregn men på något vis har barnen förstått det där med att det är giftigt och inte tillåtet att leka med och låtit bli dem. Barn är ju duktiga på det där och tycks ha en enorm respekt för ordet "giftigt". Det finns knappt ett barn som inte har koll på att flugsvamp är giftig t.ex.

  Njut av din helg Åsa!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Vacker att se på är digitalisen, men jag har inte heller vågat plantera den för barnen..
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder på en stor favorit! Hos mig får de lova att sprida sig som ogräs. Men så har vi inga småbarn heller...
  Ha en finfin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja den är jättevacker!
  önskar dig en trevlig helg/mia

  SvaraRadera
 7. Klurigt det där med barn och giftiga växter. Bäat är väl att lära dem vilka som är giftiga och inte äta ätbara blommor innan de kan förstå skillnaden.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Jag älskar fingerborgsblommor och sår ut av fröer så fort jag kommer åt. Färgerna är så fina och du har tagit så vackra bilder av dom!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Ja det är så vackra! Är också lite orolig att mina barn ska få för sig att smaka på dem, men jag ställer dem en bit i rabatterna, så att de blir lite svåtillgängliga.

  Ha en fin helg!
  Ullis

  SvaraRadera
 10. Fingerborgsblommor är verkligen vackra!Gillar de gula allra mest!
  Gillar ditt frostiga bidrag nedan!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga färger du har. Har bara den " vanliga " lila . Men vill gärna ha vita också.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hade ingen aning ens att dom är giftiga. Då har jag alltså minst en som är giftig hos mig med. Men ack så vackra.Önskar dig en fortsatt trevlig helg./Fia.

  SvaraRadera
 13. En av trädgårdens allra vackraste blommor, om du frågar mig. Mina får stå kvar, giftiga eller inte.

  Att det vankas pannkaka hemma hos dig VARJE tisdag tycker jag är superläckert! Det är nog en tradition jag också ska anamma.

  Önskar dig och de dina en fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 14. Vilka underbara fingerborgsblommor. Jag älskar dessa blommor som kan dyka upp lite varstans och som passar överallt.
  Ha en underbar lördag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 15. Jag älskar fingerborgsblommor! Men det är klart, har man småbarn så får man passa noga.
  Kul att du deltar!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...