onsdag 12 oktober 2011

Oktoberstillhet

Jag vet inte om det är omslaget i vädret eller bara konstaterandet att vi nu går mot mörkare och kallare tider men det känns allt lite vemodigt just nu. Det har blivit dags att säga hejdå till trädgården för den här säsongen. Att släppa taget och känna sig nöjd med all härlig trädgårdstid som varit och de projekt som blev gjorda och planera vidare på de som INTE blev gjorda.

Det är egentligen först under detta året som mitt trädgårdsintresse har exploderat och verkligen uppfyllt mig. Det har varit så roligt och lärorikt men nu är det dags att låta trädgården få gå in i sin välbehövliga vila. Precis som vi!

Dags att göra bokslut över vad som hänt i trädgården på Höjden denna säsongen och så småningom börja fundera och planera inför den kommande våren och sommaren. Men bortsett från alla vårlökarna som kommit ner i jorden är jag ännu inte riktigt där framme med tankarna ännu. Har inte riktigt släppt taget - ännu!!! Håller kvar ett litet grepp! Bara lite till. Men sen så...

Känner ni igen er i mina tankar?


Eftersom detta är mitt första bloggår är jag också lite nyfiken på vad som händer med alla trädgårdsbloggar under det mörka halvåret? Släcks det helt ner på era datorer eller vad händer?

Vemodigt. Stilla. Fundersamt.

Hälsar Åsa

10 kommentarer:

 1. Jag försöker också fokusera på allt som faktiskt blev gjort under året än det som inte hanns med.
  Nu har jag släppt trädgårdslivet helt, ska bara ta rätt på mina pelargoner bara, och lever inomhusliv nu!

  Jag har släppt bloggen lite grann nu, men det beror mer på att allt annat i livet går med högsta hastigheten nu än lusten att blogga.
  Snart bloggar vi om frökataloger igen!

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder, och bolltisteln är verkligen lika fin i alla sina skepnader. Jag känner igen mig i dina tankar, det är både skönt och vemodigt att släppa taget om trädgården för i år.

  Jag som också är förstaåring undrar också hur en trädgårdsbloggare överlever vintern?

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Visst känner jag igen dina tankar. Förut så blev det inte mycket trädgård för mig när vintern kom men precis som du så har mitt trädgårdsintresse exploderat det sista året så jag tror att jag kommer att använda vintern till planer och drömmar.

  Jag lovar att få in lite bloggrapporter från USA och tävlingarna :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Vilka fina lite vemodiga bilder. Du illustrerar känslan väldigt bra tycker jag.
  Det är mitt första bloggår också, men jag vill fortsätta året om (tycker det är så kul!) så det får väl bli lite annat som inredning, tillbakablickar från trädgårdsåret och annat som händer.
  Hoppas många är aktiva, för det är kul att läsa vad som händer hos dig och andra.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. De flesta bloggar på....och så finns det ju blommig fredag. Det är kul att klura på temat och ger en anledning till att dyka ner i bildarkiven......
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Ja, nu stänger man snart till trädgården för den här gången, men det är ju inte lång tid förrän det börjar igen.....det går så fort och fröerna kommer ju strax in på nya året, väl. Vackra bilder har du.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Hi Åsa, I am glad that you stopped by my blog. The leaves on the trees are turning color and fall has definitely arrived. I too am reluctant to see the end of the gardening season.
  As blogging goes, many people retire their blogs until the new year. Certainly it can be a bit challenging to continue to blog about gardening, when winter here in Canada is so long! Sometimes I mix in blog posts on other subjects, but maybe because I am a passionate gardener, I always find something to write about (even if it is about the snow piled up in the garden).

  SvaraRadera
 8. Jag både känner igen och inte känner igen mig. Det känns inte vemodigt alls för mig faktiskt. Älskar hösten och lider oftast inte av mörkret.
  Känner igen mig med att jag är nöjd med all härlig trädgårdstid och planerna finns lite smått i huvudet för en ny säsong. Pausar lite med att utveckla projekttankarna mer, det får bli efter jul.

  Härligt att läsa att ditt trädgårdsintresse har exploderat!
  Vad som händer i bloggvärlden på vintern? Lite recept, lite inredning, pyssel, kanske julkransar, jularrangemang, tankar, fröbeställningar, planer, projekt, tillbakablickar...Det är sådant du kan få läsa om hos mig under vintern.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Härlig oktoberstillhet med jättefina bilder!
  Det är ju nu man har tid att blogga och för mig är trädgården viktigt hela året. Jag har medvetet satsat på växter och former som håller över vintern. Helst vill jag göra dagsaktuella inlägg, men man kan ju göra lite tillbakablickar eftersom det var svårt att hinna med allt under högsäsongen!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas verkligen inte att du går i ide nu, jag ser fram emot härliga höst-& vinterbilder från Höjden:)) hälsar Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...