söndag 9 oktober 2011

Att rusta trädgården och sig själv!

Det blev lite trädgårderande till slut denna helgen...Söndagsförmiddagen ägnades åt att fortsätta rusta inför vintern; ställa undan krukor, utemöbler, gräva ner några funkior som stått i kruka, plantera de sista vårlökarna. Tiden tickar på snabbt när man är ute... Sedan var det dags att hämta barnen som varit och myst hos mormor och morfar hela helgen.Konserten med mina körer i fredags gick bra trots mitt nyss klämda finger. Det gjorde ont att spela piano, men det gick i alla fall och det var huvudsaken. Vad gör man inte för konsten ;-) Jag har haft ett samarbete med en kör från Malmö och tillsammans sjöng de 47 flickorna fantastiskt. Det är så roligt med samarbeten som verkligen fungerar och när man både ser och hör hur de medverkande både har roligt tillsammans och lyfter varandra framåt i sitt musicerande. En mycket lyckad konsert där man som körledare blir lite extra stolt och glad!

I lördags var det dags för mig att få vara publik istället och lyssna på Ane Bruns konsert på Palladium i Malmö. Som ni läst i tidigare inlägg så har jag ju verkligen sett fram emot denna konserten - och jag blev inte ett dugg besviken. Det var så otroligt bra. T.o.m bättre än jag hade tänkt mig! Vackert, magiskt, förtrollande, begåvat........ja, jag kan fortsätta länge med superlativen. En konsert som  gick rakt in i hjärtat och kommer att stanna där väldigt länge.

Man kan väl säga att jag är rustad inför en ny vecka....trots regn, blåst och kalla fötter!!!

Hälsar Åsa

12 kommentarer:

 1. Både musik, sång och trädgård har en sån euforisk inverkan. Härligt att allt gick bra trots fingret och att Ane Brun var bättre än du hoppats på.
  Ha en härlig vecka!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen lätt att glömma tiden i när man är ute och jobbar i trädgården.....
  Jag måste nog leta fram mössan och ve och fasa långkalsongerna för att ha till hands för längre utomhusjobb....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart collage du har gjort! ..och vilken tur att pianospelandet går bra trots ditt finger. Jag är allt lite avundsjuk på din Ane Brun-upplevelse.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj du verkar ha fått påfyllt i din själ i helgen.Att få både påta i jorden, spela piano ( vad skönt att gick bra) och lyssna på musik:)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 5. Åh. Är du musiker... och körledare. :-) Roligt!

  Låter klart plågsamt att utföra pianostycken med klämt finger.

  Jag var på en konsert med A.B i Stockholm. Det var också förförande vackert. Det enda gisslet var två vuxna kvinnor (!) snett framför mig som höll på med ett frenetiskt sms:ande under konserten. Störde ju inte ljudbilden men jag hade ljuset från deras mobiler i ögonvrån hela tiden...
  I övrigt så var det fantastikst!

  Ha en fin dag!

  /Anna

  SvaraRadera
 6. Gode billeder.
  Jeg har også fået nogle af de ikke hårdføre planter ind og havefigurer i keramik og gips er også kommet i hus.
  Vi har haft den første nattefrost.
  Engletrompeterne skal vi også have ind, da der jo loves frost sidst på ugen.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 7. Att få uppleva musik live är bland det bästa jag vet!Förstår att du njöt.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 8. Vilken fantastisk helg du har haft Åsa! Helt i musiken och trädgårdens tecken! Och vad roligt att först få uppträda och glädja andra för att sedan vara den som var publik och njuta av ett framträdande. :)

  Underbart bildcollage! Rent ögongodis! :) Jag ligger lite back på det där med att förbreda inför vintern. Vi får nog ta ett gemensamt familjeryck till helgen tror jag. ;)

  Sköt om dig Åsa och ha en fin vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Det låter som en härlig helg! Skönt att få gjort en del i trädgården och vad kul att båda konserterna var så lyckade!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Den där Ane Brun får jag ta och kolla upp! Hänger inte med i musikvärlden nu för tiden utan stultar omkring i trädgård och hus och lyssnar med på klassisk musik...
  Vackert höstkollage! Önskar jag kunde säga att allt är förberett inför vintern...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Tack för din hälsning!

  En del höstbestyr i trädgården är det allt...men roligast är det på våren/sommaren...(tycker jag som nästan får dåligt samvete över det!)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...