söndag 16 oktober 2011

Nya krafter

Idag fanns det nya krafter att göra en del av allt det där som jag inte orkade igår. Två timmars 7-års kalas med ett glatt, busigt, ivrigt, springande, ätande gäng pojkar kan verkligen ta slut på en hel dags energi. S var otroligt nöjd och glad efteråt och laddar redan inför 8-års kalaset! Lillebror med!

Dahliorna grävdes upp, fick namnlappar på sig och bars in med förhoppningen om att de kommer att klara övervintringen så de kan bjuda på minst lika överdådig blomning nästa år som den i år.

De 25 år gamla dahliaknölarna som jag fått av grannen är jag förstås extra mån om och hoppas innerligt att de kommer att kunna blomma många långa somrar till.


Jag har både haft dahlior i stora krukor och i egna rabatter. Båda sätten har fungerat bra. Nästa år kommer jag nog prova att plantera in några i perennrabatten och se hur det blir.

Våra vinteräpplen, Ingrid Marie, plockades idag. Det blev en mycket blygsam skörd som rymdes i en liten skål. Vi får äta dem med andakt! Fåglarna hade redan mumsat loss på en hel del av frukten och får väl mumsa vidare på den. Smaklig spis önskar jag dem!


***

Lyssnar på...
...sångerskan och cellisten Linnea Olsson som var förband till Ane Brun på konserten i Malmö.

Lyssna och se när hon framför Giddy Up och Dinosaur. Så himla BRA!!!!

En söndagshälsning från Åsa

8 kommentarer:

 1. Hihi.. vilket roligt tidigare inlägg med stövlarna. :) Hoppas du är piggare idag! Ja, nu håller vi tummarna att dahliorna överlever långa vintern!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Hoppas det går bra med dina dahlior.
  Har aldrig haft dahlior pga av övervintringsbestyreb men jag blir sugen när jag ser så många fina det finna....så nästa år kanske :))
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 3. Tack för hälsningen hos mig! Nu har jag också hittat en ny blogg att följa, ska lägga dig i min lista. Jag hade det mycket enklare med dahlior, hade bara en ... den knölen är nu i garaget där jag hoppas att den övervintrar. Och nästa år ska det bli många fler!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Låter som ett stor ansvar att ta hand om en 25 år gammal dahlia! Så mycket omtanke den har fått genom åren.
  Ha en fin dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 5. Hej :)
  Vad kul att du hittade till mig och ville följa min blogg - dessutom hittade ju jag hit, kul :)

  Mina dahlior (som jag fått av en av mina systrar i present) kom inte upp alls, så det får bli till att skaffa nya till nästa vår.

  Skrattade gott åt ditt förra inlägg - kände igen mig!

  Ha det gott /maja på färgtrappan

  SvaraRadera
 6. Lycka till med gamlingen!
  Visst är det trist när andra (fåglar, hjortar, grävlingar) äter upp ens äpplen. Vi får trösta oss med att de säkert behöver dem bättre än vi gör!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Håller med om att det är lite småjobbigt med kalas hemma:))). Man är precis som du skriver helt slut efteråt.
  Oj vad snyggt det ser ut med dina Dahlior i lådorna. Ordning och reda. Mina har inte riktigt kommit så långt... står fortfarande ute...
  Härliga äpplen!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Jag beundrar alla som klarar av dahlior, jag har inte tålamodet. Men det är fantastiska blommor. Vilka fina äpplen du har!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...