måndag 31 oktober 2011

Halloween

Halloween firas alltid den 31 oktober i USA och Storbritannien. Här hemma råder desto större tveksamhet om när och OM det sak firas. Det är lite sporadisk Halloweenyra i ca 2 veckors tid på skolor och i affärer så här i höstlovstider. Lanseringen av Halloweenfirande i Sverige började i början av 1990-talet men min uppfattning är att det aldrig har slagit igenom fullt ut. På fredag ska i alla fall 7-åringa S gå på Halloweendisco och vi har för första året gjort egna pumpalyktor till barnens stora förtjusning.I USA ställer de som vill ha påringning av utklädda barn som går sin "trick-or-treat" (bus eller godis) runda ut en tänd pumpalykta utanför dörren. Jag tror vi gör bäst i att ladda upp med lite godis här hemma med tanke på våra pumpor på trappan... Vem vet, kanske får vi en påringning i den mörka oktoberkvällen!


Vågar NI vara godislösa ikväll???

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Är det så att det blir mer och mer Halloween, jag tycker det verkar så. Synd att det inte kan vara ett bestämt datum här också för ibland krockar det med Alla Helgons Dag och då blir det liksom allt på en gång och det är både synd och passar väl inte riktigt ihop, eller....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Här har barnen/ungdomarna ringt på dörren sedan i fredags. Hoppas faktiskt att det blir sista kvällen idag. Har laddat om på nytt med godis.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Oj hjälp jag har då inget godis hemma...bäst att ha nersläckt o låst i kväll :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Oj! Hoppas att det inte kommer någon ut u obygden här för vi har inget godis i gömmorna...

  Halloween tycker jag är trist på så vis att det är så upptrissat i handeln. Men det är fint med pumpalyktor!

  SvaraRadera
 5. Hihi...igår fick vi brevlådan omlindad med tejp och idag var den omlindad med toapapper.....men nu finns det godis i huset igen(oj, var tog det andra vägen?) så nu kanske vi kan slippa bus.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Vilka fina lyktor! Vi hade häxor på besök igår, annars brukar de vara duktiga på att komma den 31 tycker jag så kanske kommer ett gäng ikväll också. Jag gillar halloween, kul med ett tillfälle att klä ut sig! Hade ofta halloweenfester förr men nu var det länge sen.

  Kram

  Ps Har du lösenordet till min blogg? Hör av dig annars, så får du det om du vill!

  SvaraRadera
 7. Vi hade påhälsning i lördags av flera olika små otäckingar:)). Jag tycker inte om Halloween något vidare, men sonen gillar det. Men det är inte helt klart vilken dag som gäller, enligt sonen var det helt ok att gå fre-mån... Jag hade också gärna 'låtsas' att inte vara hemma, men det funkar inte riktigt.
  Ha det gott.
  kram

  SvaraRadera
 8. Bra att bo på landet för hit hittar ingen för att göra "bus eller godis". Här har vi en skuren pumpa och ett par ljuslyktor i pumpaform inomhus men mer än blev det inte i år. Våra barn är stora nu så de frågar inte efter mer.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Monsterbesök både i lördags och idag..... Snart är förrådet slut. Skulle vara roligt och se om de små monstren har något roligt bus på lager. Ifall man nu skulle välja det istället :-))

  Nä... jag vågade inte vara utan godis.....hihi.....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...