torsdag 12 april 2012

Trångt


Det börjar bli ont om plats på de populäraste fönsterbänkarna här hemma på Höjden och jag är alldeles säker på att det ser likadant ut hemma hos flera av er. Jag har inte sått särskilt mycket (luktärtor, stockrosor, vallmo och persilja) men har en del godingar kvar som jag gärna vill ha ner i jorden snart (solros, zinnia, aster m.m) och nu är det så gott som fullt i fönstren..

Då är det ju himla bra att jag har ett litet växthus som bara väntar på att bli byggt :-) Nu vill jag vara helt ärligt och säga att konstruktion inte är mitt a l l r a största intresse. Jag tycker helt enkelt inte det är särskilt kul att bygga utan vill liksom bara att det ska vara klart. Poff. Bara så där :-) Det hela hade ju kunnat sluta med förskräckelse om det nu inte hade varit så att jag råkar ha en M och en pappa som båda är både duktiga och tycker att det där med att bygga ihop saker är kul. Så i helgen blir växthusbygget minsann av med hjälp av dem. Tjohej! Bara så där - eller, ja, nästan i alla fall...

Tack snälla ni för era tips och tankar kring både era egna växthus och kring era drömmars växthus. Ett växthus verkar vara platsen för både odlingsglädje, vila, social samvaro, pyssel m.m. Härligt!

Vi kommer att lägga stenplattor som underlag i vårt växthus och sedan odla i krukor/hinkar/ev någon liten pallkrage. Det kommer även att göra plats för en bekväm stol så att man kan sitta och dricka sitt te/kaffe och fyllas upp av det klorofyllfyllda (!) rummet eller av köksträdgården utanför. Sen får vi väl helt enkelt ta det som det kommer och prova oss fram...

Hälsar Åsa7 kommentarer:

 1. Jo, här börjar det bli fullt och jag funderar på hur jag ska lösa det när vi kommer in i maj. Jag hoppas på väldigt fint väder och att jag kan ha allt ute hela maj utan en endaste natt av frost :-) Bra plan, eller hur!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Låter som du kommer få ett dröm ställe och det är ju just det man ska ha det till.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Så härligt att ha ett växthus att drömma om och det verkar ju som om det kommer att fyllas med massor av grönt! Ja, det ser härligt trångt ut!
  Jag känner igen mej i det du säjer - att själva byggandet inte är min grej, det ska liksom bara vara klart - lite som i t.ex. "Äntligen hemma" eller så - där går ju allt i en hisnande fart!
  Tur att du har de som vill bygga!
  Ha en härlig fredag, trots grådasket och regnet!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Jag har det inte så trångt som du här inne just för att jag har Lugnet. Hoppas att det går bra med bygget i helgen så att du kan börja njuta sen.

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Å, ja! Växthus, lyllos dig! Helt underbart.

  Åsa, du undrade om jag känner att jag har två hemma. Ja, absolut. Det är verkligen så. Hjärtat har vidgats lite ;)
  Tycker om, på olika sätt. Det är en skön känsla!

  SvaraRadera
 6. HI Asa, Great thoughts on a greenhouse. What a wonderful project for spring and summer!

  Wishing you a happy weekend.

  :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...