söndag 1 april 2012

April, april...


Kackerlackor i väskan, lejon i trädgården, fläckar på tröjan, myror i strumporna, gondollift i centrala Lund. Ja, det finns ingen hejd på lurendrejerierna denna första dag i april :-) Tittar man ut genom fönstret så lyser solen från en klarblå himmel och man kan lätt luras att tro att det är en härligt ljum vårdag men så är inte alls fallet. Den kalla nordan blåser och termometern står på blygsamma 4 plusgrader. Till och med vitsipporna hukar sig för de kyliga vindarna och önskar nog helst att de kunde krypa ner i jorden ett tag till och värma sig. Och visst bär det emot att ta på sig vinterjackan igen nu när vårjackan väl blivit invigd.


Vill även tillägga att det inte fungerar så där j ä t t e b r a att lura en äventyrslysten 4-åring med att det står ett lejon i trädgården. Resultatet blir att den väldigt söta men djupt besvikna 4-åringen själv förvandlas till ett argt, rytande lejon som vrålar sitt allra värsta lejonvrål. AAAAAAARGGGG!!!


"April, april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill"


Fungerar om ett år eller så..... ;-)
Kanske.
Kanske inte...

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Oj så vackert med alla frusna vitsippor som står där och nickar och säger det är vår.
  Ha en underbar söndag!!

  SvaraRadera
 2. Men så långt vitsipporna hunnit i skåne...eller är det månne april april????
  Ha en fin söndag eftermiddag.
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Ha ha, lejon kanske är svårt att lura i någon. Min kära familj har i alla år skrikit 'Mamma, massor av rådjur i trädgården!!' - helst tidigt på morgonen. Jag går på det varenda gång och kastar mig ut på altanen i pyjamas, i morgonrock, barfota, med badhandduk.... alla varianter har jag nog visat upp mig i, så nu är det inte roligt alls längre... tycker jag.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Idag var jag i skogen och även jag hittade vitsippor. Lite svårt att fota dem dock eftersom hunden var som en kalv på grönbete och hon ryckte i kopplet hela tiden.

  Nä, inte lätt att lura en 4-åring på ett "bra" sätt tror jag. Vilken dröm det hade varit att få se lejon i trädgården!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Tror jag har klarat mig från lurendrejerier idag. Men man vet aldrig, hihi!
  Ha en fortsatt fin söndagkväll!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Lurendrejeridagen har passerat utan att jag (hittills iaf) blivit lurad. Men så har jag bara hängt med tre bakfulla män idag ;) Lurendrejerier var inte på tapeten direkt...

  Ja, fy vilken kylig helg har vi haft. Nu håller vi alla tummar och tår för att påsken blir solig och varm! Visst gör vi?

  SvaraRadera
 7. Jag har själv fyraåringar hemma och försökte inte ens. Jag tror inte dom hade förstått det roliga!! :-D

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder! Jag har inte läst eller hört ett enda skämt idag...lite skillnad mot när man jobbar och alla ungar ska lura en :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Detta är däremot inget aprilskämt - du har just vunnit 4 kort i min utlottning! GRATTIS! Hör av dej till mej!
  Ljuvliga vitsippsbilder!
  Lisa

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...