lördag 21 april 2012

Höjden


En av de fina sakerna med att bo på Höjden är just att det är en höjd. För mig som är uppvuxen i den sydligaste, och platta, delen av Skåne är det exotiskt värre det där med nivåskillnader. För M som är från Götelaborg är det kanske inte riktigt lika revolutionerande. Men ändå. Vi gillar att huset och trädgården ligger där upp på lilla Höjden.

En av de saker som kanske är lite jobbigt med att bo på Höjden är just att det är en höjd. Det är alltid en del trappsteg som det ska knatas upp för och just nu när det råder byggexplosion här hemma med både badrumsrenovering och köksträdgårdsfixande blir vi extra påminda om de där höjdskillnaderna. Det blir en hel del ojande med allt nytt som ska upp och det gamla som ska ner. Inte för att tala om de 20-talet säckar med jord och gödsel som först ska släpas upp för entrétrapporna för att sedan bäras till baksidan av huset där det väntar ytterligare trappsteg. Efter det ska de upp för den sista sluttande gången för att slutligen landa vid den blivande köksträdgården. Längst upp och längst bak. Om man nu ska beklaga sig lite över den där Höjden så är det väl just i dessa stunder vi gör det. Men annars är det fina fisken mest hela tiden. Nästan.


Med växthusbygget går det framåt. Pappa och M har jobbat på med att göra klart grunden idag medan jag kämpade med jordsäckar och T hade något eget litet byggprojekt som innefattade en hel massa gummiband, gamla blompinnar, träbitar och lilla sågen. Det tar allt sin lilla tid minsann men i morgon kan vi (ja, alltså inte jag som ni alla förstår) kanske hinna med att sätta upp själva växthuset. Kanske. Det råder lite olika meningar om hur lång tid tid det där ihopasättandet kommer att ta. Vissa tror knappt en timme. Andra en dag. Jag tror ingenting. Eller. Jo det gör jag visst m e n jag tänker inte ge mig in i den diskussionen utan satsa på att hålla mig långt ifrån den där växthusbyggbeskrivningen och istället pyssla med pallkragarna där det ska sättas potatis och sås de första av grönsakerna.

Nu har lördagskvällslugnet lagt sig och hela familjen sitter samlade runt stora bordet. Alla är djupt försjunka i sitt men ändå tillsammans. Det bästa av lördagsmys ackompagnerat av finaste Feist.

Välkommen vill jag även säga till mina nya följare. Ni har hamnat mitt i byggkaoset på Höjden. Hoppas ni kommer att trivas :-)

Hälsar Åsa

11 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg, det märks att ni älskar ert Höjden! Och T:s lilla projekt blir man ju nyfiken på, du får berätta vad det blev av det sen. :)

  Jag håller tummarna för att de som tror att växthusbygget ska gå på en timme visar sig ha rätt! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Vår tomt är platt och jag hade gärna haft lite nivåskillnad här. Kanske är det som med lockigt eller rakt hår, man vill ha det man inte har.

  Kul att det närmar sig med resningen av växthus. Nu när det är så kallt är det bra att kunna stå där, i Lugnet, skyddad från vinden och med lite varmare omkring sig. Om nu 10 grader kan räknas som varmt men det var bara 5 grader där ute.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har just konstaterat att jag tycker så mycket om att bo här för att det är massor av nivåskillnader på här och där. Det är spännande. Vi bor högst upp på en kulle och tycker om det!

  Å vad härligt med växthuset. Det är något jag verkligen drömmer om.

  SvaraRadera
 4. Jo, allt har sina fördelar och nackdelar men en höjd tror jag är toppen. Det ska bli så roligt att se växthuset. Är nyfiken värre...
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Lycka till med uppsättningen imorgon, hoppas allt går efter planerna.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 6. Det är så fint att bo på en liten höjd, och det är intressant med kuperad natur, samtidigt som jag tycker det är jättefint med det platta!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 7. Spännande med allt som händer hos er just nu! Ska bli kul att få följa här på bloggen. :)

  Här tog regnet och åskan bort lite av trädgårdslusten idag så det blir inomhus idag och nya tag i morgon istället.

  Ha en fin söndag!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Jag skulle väldigt gärna ha lite nivåskillnader också. Men väljer man att bo på plattlandet så får man ta det som det e -platt, väldigt platt! ;)


  Hur gick det med växthusbygget idag?

  Kramar
  Sandra

  SvaraRadera
 9. Kikar in för första gången, fin blogg :) Vilken härlig trädgår ni ser ut att ha med nivåskillnader och allt, hihi! Förstår att det är jobbigt ibland vid tyngre arbeten.
  Kram Kina

  SvaraRadera
 10. Jag förstår exakt hur det är att uppleva nivåskillnader som skåning. Det är fantastiskt revolutionerande. Att flytta från bredden till höjden.

  SvaraRadera
 11. Låter som rena rama work-outen att ha trädgården som ni har det!
  Men det är ju bra, för då finns det ingen som helst anledning att lägga dyra pengar på gym-kort, hihi!
  Ska bli kul att se mer av växthuset vartefter arbetet framskrider.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...