söndag 29 april 2012

TaDa!!!


Nu är växthuset på plats och har "blåst in" sig i dagens hårda vindar. Det pallade trycket så då får vi väl ge det en ok-stämpel och tummen upp. Klart att bruka! Vi satte fast växthuset på en grund av lecablock vilket gjorde att vi fick upp höjden en aning vilket är till fördel även för mig och mina 165 cm. Det är kul att se hur trädgården ändrar utseende i och med den framväxande köksträdgården. Den här delen av trädgården har vi inte direkt använt tidigare men nu känns det som om den alltid har varit "bebodd". Som om det var menat att det skulle stå ett lustigt litet plasthus just här. Även barnen tycker att det är riktigt mysigt och är inte längre sura över att deras fotbollsplan har blivit avstyckad. T spekulerade kring hur vi skulle göra med belysning och så i växthuset och var även lite inne på att han skulle få ett eget litet hus på andra sidan gången. Då var ju inte S sen att haka på med att han kunde få hela stora huset för sig själv. Han och datorerna liksom... hur mycket som helst ;-)


Blåbärs- och krusbärsbuskarna har blivit planterade men har fått skyddande nät över sig tills vi fått upp rådjursstaketet. Som jag berättat tidigare så ska gräset bort och täckas med barkflis. Jag funderar även på om det ev skulle ligga singel utan för växthuset. Vi hade kvar plattor sen vi lade ny stenläggning i entrén och dessa lade vi ut i växthuset. De räckte tyvärr inte till hela ytan så det behövs kompletteras med fler. Ja, som ni förstår så återstår en hel del fixande innan det hela är klart. Framför allt så ska det ju sås en hel massa goda grejer i pallkragarna och blommor längs med inhägnaden. Men växthuset. Jag säger bara: VÄXTHUSET. Det är klart. Tjohej!!!

Det får att bli lite musik på det här. Vad sägs om mina polare i U2? Jodå. Här kommer dom:Hälsar Åsa

P.S
Du har väl inte missat min 1-års utlottning? Kika här i så fall.


11 kommentarer:

 1. Stiligt!
  Härligt med en plats för frösådder och gurkodling, eller vad du nu ska ha ditt växthus till.
  Ska bli spännande att få se...
  Ha det gott!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis till det växthuset där kommer du att tillbringa mycken tid.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Grattis till ditt hus! Jaha - då är det bara att flytta ut då... alla växter och så dig själv :-) Önskar dig många lyckliga stunder där i din "lekstuga".

  Kram

  SvaraRadera
 4. Å vad fint! Grattis. Ni är så duktiga. Vilken underbar oas det kommer bli. Idag så jag så mycket härligt i ett växthus och tänkte på dig!

  SvaraRadera
 5. Grattis till växthuset, och vilken mysig trädgård du har!
  Skön valborg!
  /Anna-Maria

  SvaraRadera
 6. Grattis, måste kännas underbart! Vilken lycka! Måste få igång planer för växthusbygge.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Å jag säger bara: GRATTIS!!!! Så mycket roligt du kommer kunna odla nu. Jag riktigt känner din lycka över att ha fått det på plats. Det är något riktigt speciellt med att få ett växthus. Vilken toppenplats att ha det på också. Jag säger YTOR.... Lyckos dig :-))))
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Grattis vad roligt!! Vilken lycka att det är på plats.
  Ha en skön 1:a maj.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Så tjusigt så! Vad duktiga ni har varit och så mycket ni hunnit med :)

  Hoppas ni får en toppenresa.
  Ha det underbart!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 10. SÅ härligt! Vilken härlig tid du har framför dig nu med att ställa iordning både i och omkring. Så du får det som du vill ha det.

  En härlig plats!

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...