torsdag 26 april 2012

1-års kalas


Idag fyller Trädgården på Höjden 1 år. Tänka sig att det var ett helt år sedan jag med darrande fingrar publicerade mitt första inlägg som sedan blivit följt av ytterligare 221 stycken. Det sa bara "klick, klick, klick"!  Jag hade, då för ett år sedan, under en tid följt ett antal trädgårdsbloggar och kände att det här med att blogga kanske kunde vara något för mig. Det verkade vara ett sympatiskt sätt att i skrift och bild få utlopp för mitt trädgårdsengagemang och dessutom kanske hitta andra med samma intresse.


Trädgården här på Höjden är vår första trädgård och som både nybliven hus- och trädgårdsägare för snart 4 år sedan kändes det ganska överväldigande i början med otroligt mycket nytt att lära och ta in. Att ta över en gammal trädgård, eller säkerligen att ta över vilken trädgård som helst när man är nybörjare, väcker många frågor och funderingar om skötsel, växter osv. Vi lär oss ständigt nya saker om trädgården och hittar fortfarande växter som legat gömda under förvuxet gräs och snår. Det är en ständig skattjakt! 

Vår äldsta pojke, S, var 4 år när vi flyttade hit och hela den första tiden var han i ett ständigt lyckorus där han allt som oftast gav sig ut i trädgården bara för att springa runt, runt, runt - bara för att han kunde och det var så enkelt att göra. Det var ju bara att öppna ytterdörren och ge sig ut när han ville utan förmaningar om bilar och övergångsställen, om hissar som kunde stanna, att inte skrika i trappuppgången, gör inte si, gör inte så :-) Vilken frihetskänsla - för både stor och liten (och nog hade vi vuxna också den där sprittande känslan i oss även om vi kanske inte toksprang lika mycket. Eller - jo, det gjorde vi nog allt. På vårt sätt).


När jag startade bloggen trodde jag aldrig att jag skulle bli så uppfylld av det som jag faktiskt har blivit. Att både själv blogga och att läsa andras bloggar har blivit till en del av min vardag. Via bloggen har jag ju hittat ER som är så trevliga, kunniga, ödmjuka, kloka och intressanta och som så frikostigt delar med er av inspiration och kunskap. Bloggvärlden är verkligen en enormt kreativ smältdegel. Även om de flesta av oss inte har träffats i verkliga livet så är ni alla en del av min bloggvärld med era bilder, funderingar och ord. Att jag dessutom skulle finna en riktigt fin vän hade jag aldrig ens vågat drömma om. Men så är det :-)


Trädgården på Höjden är framför allt en blogg om trädgård men eftersom musiken uppfyller större delen av mitt liv så finns den också med på ett hörn. Det går liksom inte att låta bli. På senare tid har jag ägnat allt mer tid åt fotografering. Fotostudion på Höjden har stundtals haft riktigt bråda dagar!!! Att jag skulle bli så uppslukad av just fotografering hade jag inte riktigt räknat med från början även om jag alltid tyckt det varit kul att ta bilder. Jag har med kamerans hjälp funnit en ny kreativ väg som är otroligt spännande och inspirerande att utforska. För mig hör allt detta ihop och blir till livet här på Höjden.


Jag startade bloggen i eget syfte att få skriva av mig om mina trädgårdfunderingar och trädgårdsupptäckter och som ett forum att dokumentera vad som händer under ett trädgårdsår här på Höjden. Jag hade då inga större funderingar på det där med läsare och följare till bloggen. Det var mina föräldrar, syskon och sambo som kikade in - och det var "gott nock"! Så här ett år senare måste jag säga att det är så otroligt roligt att det är så många som faktiskt har hittat hit till Trädgården på Höjden. Att dessutom få respons på det jag skriver och fotograferar är en enorm kick och jag blir alltid lika glad och varm i hjärtat när ni tar er tid och lämnar ett litet avtryck i kommentarsfältet. Ni är bäst!!!


En av mina trädgårdsdrömmar är att ligga och gunga i en hängmatta i skuggan av ett träd en varm sommardag. Kanske läsa en bok. Kanske inte. Kanske bara sluta ögonen och vaggas av vinden och lyssna på världen runt omkring mig.

Är detta är en dröm för dig också?
I så fall har du nu möjlighet att komma ett steg närmare denna eftersom jag tänkte fira 1-årsdagen med en utlottning av just en (1) hängmatta (den varma sommardagen, trädet och skuggan får du ordna själv ;-))

Vill du vara med i utlottningen av hängmattan gör du så här (OBS: Hängmattan ser inte exakt ut som den på bilden. Den är randig men har andra färger. Måtten är 80x200 cm):

1 lott:
Lämna en kommentar på det här inlägget

2 lotter:
Lämna en kommentar och länka från din egen blogg med bilden ovan

3 lotter:
Kommentera, länka och bli en följare av min blogg. Om du redan är följare så räknas det naturligtvis som en lott.

Även om du inte har en egen blogg kan du medverka i utlottningen.

Skriv i din kommentar hur många lotter du tar. Utlottningen håller på t.o.m den 11 maj. Lycka till!

Hälsar den kalasfirande bloggmamman Åsa

P.S
Eftersom allt verkar hända på en enda gång denna våren (är det någon som hört talas om ketchupeffekten kanske???) så kan jag ju inte låta bli att fortsätta med min musikaliska New York uppladdning. Idag tar jag hjälp av min vän Ryan Adams (!) som hälsar att ni bör höja volymen lite extra när ni lyssnar på hans låt. Videon är inspelad med New Yorks skyline i bakgrunden som för den uppmärksamme även inkluderar Twin Towers. Videon är inspelad den 7 september 2001. Vad som hände några dagar därefter känner vi ju alla till.
Hur som helst är det en fantastisk låt så ta nu och skruva upp volymen lite extra...det ska jag :-)35 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen! =)
  Jag har ingen aning om hur jag ska kunna hänga upp en hängmatta i min trädgård, men jag vill ändå så gärna ha en, att jag prövar lyckan i alla fall.
  3 lotter vill jag ha också, så det blir väl till att sätta nåt snabbväxande... ;-)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 2. Grattis kära Åsa till ett fantastiskt första blogg-år! Jag är så glad att jag lärt känna dig genom din fina blogg och jag ser fram emot att snart få se Höjden på riktigt. Önskar dig en härlig resa till New York!

  Konstigt, sammanträffandena slutar visst aldrig när det kommer till oss två. Just den här låten gick varm också i min gamla cd-spelare hösten 2001. Då bodde jag på Kungsholmen i Stockholm och vandrade längs kajen på Norr Mälarstrand med Ryan Adams i hörlurarna. :)

  Stor grattis-kram! Och just det, jag hänger såklart på i utlottningen med tre lotter. :)

  SvaraRadera
 3. Grattis på "din" föselsedag! Tänk så fort tiden går eller springer eller rusar :-)

  Jag kvalificerar mig för 3 lotter och hoppas på tur!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Och hur glad är inte jag för att du började blogga! Älskar din blogg och den tillhör utan tvekan en av mina favoriter. Älskar dessutom dina bilder och känner så igen mig i dina bloggfunderingar. När jag började var det för att komma ihåg vad jag gjorde, som en dagbok. Nu är bloggandet en del av vardagen och istället för att slötitta på tv på kvällarna surfar jag runt bland bloggvänners inlägg och njuter av allt vackert :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena
  Jo, just ja! Klart jag vill vara med på utlottningen...höll på att glömma. Tre lotter på mig, tack!

  SvaraRadera
 5. Grattis på ettårsdagen.
  Visst är det kul med bloggandet.
  Jag är gärna med i lotteriet och tar tre lotter och ser fram emot nästa år och nästa.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Grattis på 1-års dagen. Jag gillar din blogg och kikar ofta in här:). Tre lotter tack:).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Hipp hipp hurra! Jag gillar din blogg skarpt och är speciellt förtjust i dina vackra och inspirerande bilder.... och en hängmatta är aldrig fel. Hälsar, följer och länkar så tre lotter, tack.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Stort grattis på 1-års-dagen! :)
  Håller med om det du skriver om bloggandet! Bloggen blir som ett litet skötebarn...Och många härliga kontakter blir det också!

  Jag önskar alla lycka till i utlottningen! Själv står jag över p.g.a att jag inte har någon bra plats för en hängmatta i vår trädgård.

  Kramar // AH

  SvaraRadera
 9. Ett stort grattis till allt som har "kommit till dig" genom bloggandet. Lustigt att din riktigt fina vän är just den det är... er båda känner jag liksom någon slags samhörighet med :-)
  Självklart vill jag vara med i din utlottning! 3 lotter tack.
  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 10. Stort grattis Åsa! Jag njuter av din blogg, så glad att du började blogga.

  Jag delar också dina tankar och känslor - det beskriver det på pricken som det är!

  Nu ska jag lyssna på Ryan Adams och ta mig en kopp te.

  Grattiskram!

  SvaraRadera
 11. Massa grattiskramar på 1-årsdagen!!! Och finaste utlottningen har du också. Jag vill absolut vara med. Länkar självklart och följare är jag ju sedan länge! :) Paxar därmed tre lotter! ;)
  Ha den härligaste av helger! Nu ska här poppas!
  Kramar!

  SvaraRadera
 12. vad kul att vinna en fin hängmatta! vill gärna ha tre lotter,länkat och följare är jag ju redan.
  mvh Mia

  SvaraRadera
 13. Grattis till ett år med egen blogg!
  Vad kul med en utlottning! Jag tänker be om tre lotter.
  Trevlig helg!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 14. Stort grattis på ett årsdagen! Visst är det underbart att blogga, trodde aldrig att det skulle vara så roligt och att jag skulle "träffa" så många fantastiska människor :-)

  Kram!

  Malin

  SvaraRadera
 15. Jag är jätteglad att du startade bloggen för jag gillar att läsa dina inlägg. Hoppas att vi kan träffas live någon gång.
  Att finna vänner är verkligen värdefullt. Som vuxen är det inte helt enkelt att finna nya riktiga vänner.

  Grattis på ettårsdagen!

  Kramar!

  SvaraRadera
 16. Grattis på 1-årsdagen så här en dag efter!!! Så härligt att du funnit en ny vän:) Jag är oxå glad att du börjat blogga trots att jag ingen trädgård har & inte ens ngt trädgårdsintresse egentligen;) men tycker väldigt mkt om att läsa dina roliga inlägg & njuta av dina vackra bilder! Blir glad av din blogg helt enkelt:) Lyckan att vinna en hängmatta överlåter jag till andra som har plats. Ses snart!
  Kram//Linda

  SvaraRadera
 17. Grattis till ett år! Min egen blogg är inte mycket äldre och jag kan verkligen skriva under på hur inspirerande och kul det är att blogga om trädgårderandet. En lott i ditt fina lotteri tar jag gärna, hängmattorna har en förmåga att bli möra i mitten hos oss:)

  SvaraRadera
 18. Grattis till ett årsdagen!! Naturligtvis vill jag vara med i din utlottning.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 19. Grattis grattis! Så vacker bild med rosa tulpaner och fjädrar!

  Jag vill gärna vara med och försöka vinna en hängmatta. Jag länkar och är följare så tre lotter till mig!

  /Mia

  SvaraRadera
 20. Grattis Grattis! Jag vill gärna vara med! Jag tar 2 st lotter tack! Ha det super bra!
  Kram
  Alexandra
  stjarna_93@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. Hej Hej! Och ett stort Grattis! Jag vill gärna vara med i din utlottning. Jag tar 2 st lotter. Tack för en bra blogg!
  Kram
  Pernilla
  pernillaeriksson1@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Oj oj vilken fin vinst!
  Grattis.
  Jag kniper en lott och hoppas på tur.
  Ha en skön måndag
  Annika

  SvaraRadera
 23. Grattis till ett år som bloggare! Jag har ingen plats för hängmatta Men vill förstås gratta! Det är verkligen givande att blogga, jag är glad att jag började.

  Kram

  SvaraRadera
 24. Grattis till mycket bra bloggår, visst är det kul! Och jag vill så klart vara med i utlottningen (jag länkar och är följare)!
  Trevlig Valborg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 25. Hej igen

  Det blev en lott till för jag fick dit en länk i min sida.
  Nu hoppas jag för jag hade behövt ligga i en hängmatt lite oftare än vad jag gör.
  Annika
  Trevlig Valborg

  SvaraRadera
 26. Apselut vill man ju vinna en hängmatta!Tjusig blogg du har!En lott för mig.

  SvaraRadera
 27. Klart jag blir med på den här chansen!! 1 lott till Nordnorge, Klem Anna

  SvaraRadera
 28. Grattis till ett år i bloggvärlden! Vilken fin blogg du har! Själv har jag bloggat i dryga 2 år och haft en och samma trädgård i 30 år nu i maj. Jag återkommer gärna hit till din blogg, så jag har lagt mig som följare via Bloglovin. Vi skulle behöva en ny hängmatta i stugan som vi har tillsammans med släkten, så jag länkar, blir följare och tar 3 lotter och hoppas på TUR i dragningen! ;-)

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 29. Har ingen blogg så jag får nöja mig med en lott! Hälsningar Jenny H utanför Linköping

  SvaraRadera
 30. Stort grattis på 1-årsdagen. Jag chansar med en lott fast jag saknar bra ställe till en hängmatta. Din blogg är en verklig favorit och jag är sååå imponerad över dina bilder.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 31. Grattis, grattis, jag tar 3 lotter och håller tummarna för vinst:)
  Kram

  SvaraRadera
 32. Nina H i Hälsingland10 maj 2012 kl. 02:40

  Grattis grattis! Du är en av de trädgårdsenusiaster som förgyller min vardag, är en inspirattionskälla och fyller mina ögon med fotogodis!
  Jag är gärna med i utlottning av hängmatta. Här finns bara studsmatta och en häng- är mer i min smak:-)
  Jag tar två lotter då. Följer dig med googlereader!

  SvaraRadera
 33. Grattis grattis!!! Jag tar gärna två lotter och hoppas på att få ligga och tillfriskna i den härliga hängmattan.
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 34. Härliga bilder och fin hängmatta!
  Tar en lott :)
  Kram Caroline
  vitabergenserik@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. Tack för din fina blogg som jag ser för första gången! Vilken överraskning att få lyssna till härliga Sinatras New York! Blir så sugen på en resa dit! Du tar vackra bilder också! Vill gärna vara med på utlottningen (en lott).

  Hälsningar från Carina i Hälsingland

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...