tisdag 3 april 2012

Julrosfestival


Ulriksdals trädgård i Kivik är det julrosfestival under 3 helger fram tom den 15 april. Då kan man beskåda och köpa julrosor av alla dess slag, den ena vackrare än den andra. De har även presentationer kl 13 och 15 där man får reda på mer om plantering, skötsel och ursprung. Eftersom den gångna helgen tillbringades i just Kivik och mina föräldrar bor precis i närheten så pep jag och min mamma dit för att förkovra oss lite mer om just julrosor. Ulriksdals Plantskola är för övrigt väldigt mysig att vandra runt i med många gamla knotiga äppelträd som skyddar växterna mot solen under varma sommardagar. Just denna lördag var det dock inte särskilt gästvänligt och det berodde inte alls på plantskolan utan på den iskalla vinden som också var på besök och följde efter oss alla vart vi än gick. Jag försökte distrahera kylan genom att gå med kameran i högsta hugg och fota än här, än där..... men det lyckades inte riktigt så vi hoppade över den inplanerade julrospresentationen och flydde hemåt och in till värmen igen.


Ulriksdal har specialiserat sig på julrosor, lönnar, magnolior och pioner. De har en tom en egen hemsida för enbart julrosor, www.julrosor.se.

Ett besök på plantskola kan varmt rekommenderas om ni är i trakten. På somrarna brukar de även ordna visning av deras trädgård som ligger i anslutning till plantskolan.

Hälsar Åsa
P.S. På bilderna har det även smugit sig in några kamelior som blommade i kapp med julrosorna 

7 kommentarer:

 1. så underbart att få runt där och titta på julrosor, men inte att frysa.
  Ha en underbar tisdag!!

  SvaraRadera
 2. Verkligen lyxigt att få vandra där - älskar julrosor och suktar efter mååånga! :)
  Ha en trevlig dag och hoppas kylan släppt lite hos er!
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 3. Jaha, så det var där man skulle ha varit i helgen! *längtansfull suck*
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt ställe, dit får det allt bli en tur i sommar! Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Där är fint! Var där senast förra året. Första gången jag var där fick man gå runt i hela parken men det fick man inte förra året. Lite synd.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ha ha, en av mina favoriter, och även mina föräldrar bor i närheten så min mamma och jag brukar också vandra runt där.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Den festivalen skulle man vilja besöka!! Tack för att du tog oss som inte kan åka dit på en rundtur :-)) Det är något så alldeles speciellt med julrosor. Mycket habegärsframkallande.....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...