fredag 12 augusti 2011

En idé...

Händer det er någon gång att ni vaknar upp mitt i natten med en idé eller något viktigt i tanken som ni bara INTE vill glömma bort??? Något som känns så angeläget att man måste vakna till ordentligt så att man inte riskerar att glömma bort det i sömnen.

Det hände mig igår kväll. Plötsligt vaknade jag med en idé för den lilla gången på husets norrsida (ok - erkänner att jag kanske är lite väl trädgårdsfixerad nu!). Hur som helst. På denna sidan finns det en gång och en rabatt - tillsammans ca 2 meter bred där går vi väldigt sällan. Det finns liksom inget som drar oss hit. Här finns ett antal buskar i en rabatt mot grannen. Kommer inte ihåg vilken sort men de spretar mest och vi klipper ständigt ner dem för att man över huvudtaget ska kunna komma förbi. Min tanke var den att gräva upp buskarna och plantera murgröna längs med hela staketet.

Jag är ju så klart inspirerad av Ulla Molins trädgård i Höganäs som jag besökte i våras. Vid ena kortsidan av huset är det ett helt murgrönehav som breder ut sig - och mitt i detta står det en stol. Så enkelt och så vackert. Jag vet att det tar sin tid innan det blir något hav att tala om, men murgröna växer ändå hyfsat snabbt och trivs ju i skugga och är vintergrön. Hmmmmm, en idé värd att fundera mera på. En del grävarbete men annars inte särskilt dyr att få till. Hamnar garanterat högt uppe på önskelistan...

Bilderna tog jag i Ulla Molins trädgård i Höganäs.



Tack för alla fina kommentarer på gårdagens inlägg. Det värmer i hjärtat att ni finns där....

Hälsar Åsa

8 kommentarer:

  1. Hihi ja jag brukar ha ett block på sängbordet, så jag kan skriva ner min geniala plan så jag slipper ligga och oroa mig för att glömma av den! Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Känner väl igen mig :) speciellt precis innan jag skall somna.... måste upp ur sängen och få iden på papper så jag kan somna! Eller som idag.... när jag låg och slappa i trädgårdssoffan, funderade och så kom iden - jag nästan ramlade ur soffan i min iver att börja! :)

    Murgröna är en bra marktäckare. Har du några långa rankor, kan de klippas ned till bitar, där du sticker ned bitarna i jorden men se till att hålla jorden våt - så bildas det snabbt rötter, det går att rota dem i vatten med. Varning bara för dess klättertenktakler som ger fula märken om de får klättra på en vägg (vis av erfarenhet och en mycket ful vägg).
    Lycka till med ditt projekt :)
    Kram :)

    SvaraRadera
  3. En matta av Murgröna står på min önskelista, så fint det är.
    Mariana

    SvaraRadera
  4. Det händer inte jätteofta nuförtiden men när jag hade det jobbigt på jobbet, för ett par år sedan, då kunde jag vakna och ha något i huvudet som inte fick glömmas eller som behövde lösas. Jag fick rådet att ha papper o penna vid sängen för att snabbt kunna skriva ner och sen somna gott igen utan att riskera att glömma.
    Nu är det ju trevliga saker du har i huvudet när du vaknar men kanske kan papper o penna vara bra ändå?

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Stöder ditt projekt till fullo, älskar murgröna, det är så fint!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Hej du hittade in hit nyss fin blogg du har. Jag har också planterat in lite murgröna i min trädgård hoppas på att det blir fint. Ha en fin lördag / Gela

    SvaraRadera
  7. Låter som en riktigt fin idé!
    Tack för din söta födelsedagshälsning, - det var riktigt trevligt att fylla 40.
    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  8. Det är ju så himla häftigt när man får en idé så där och man knappt vänta med att genomföra den!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...