onsdag 10 augusti 2011

Det svämmar över...

... i krukorna som i o f inte har något dräneringshål i botten (DUMT - jag VET) men jag lade ett ordentligt lager med stenar i botten i stället som jag trodde skulle räcka. Men inte den högsta fördämning skulle väl klara att hålla emot för detta ihärdiga regnandet! Det blir till att plantera om och borra hål i botten......i ogräshinken


...i snäckfatetVatten, vatten, bara vanligt vatten....som dessutom är fullt av björkfröerna som vi hittar överallt just nu - både ute och inne.

***

Jag brukar redigera mina bilder i Photoshop men de senaste dagarna har inte resultatet blivit ALLS vad jag väntade mig. Mitt tålamod vad gäller tekniska prylar är lika med NOLL;-) Jag vill bara att det ska FUNGERA!!! Ikväll - efter ett antal högljudda suckar och besvikna utrop - upptäckte mannen i huset en inställning som jag måste gjort helt ovetandes. Bort med den och så var felet löst! Så enkelt - och jag är nöjd igen. TÅLAMOD - var ordet ;-)

***

Ett extra "välkommen hit" till mina nya läsare. Kul att ha er här!!!

Hälsar Åsa
14 kommentarer:

 1. Jo du, nog har det vräkt ner en hel del vatten från himlen under de senaste dygnen. Jag har också en och annan kruka som står vattenfylld i trädgården.

  Avundas dig som vet hur man använder Photoshop, det är rena rama vetenskapen för mig. Jag borde nog gå en kurs... Tills vidare snabbredigerar jag mina foton i iPhoto (Mac), och det funkar faktiskt hyfsat OK.

  Ha det fint!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Ja det är ingen måtta på regnet....stackars växter....kram

  SvaraRadera
 3. Det svämmar här också.....och så har det blivit kallt, 10 grader på dagen. I morgon blir det nog varmt och fint igen! Agnetakram

  SvaraRadera
 4. Hi Åsa,
  Thanks for stopping by my blog. It would be great if you could add a translator gadget to your blog, so I can read the text in English. I found the translator gadget information here: http://translate.google.com/translate_tools
  Hope this helps!
  Regards, Jennifer
  P.S. I especially like your butterfly pictures in an earlier post.

  SvaraRadera
 5. These are wonderful photographs Asa.
  I especially love the first one.
  It is composed beautifully.

  SvaraRadera
 6. Ja det är lite fuktigt just nu - skojade bara - det är ju helt galet så mycket regn det har kommit och kommer. Varför kan inte dessa dyrbara droppar fördela sig lite bättre över land och rike?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Känner igen det där med översvämmade krukor och även björkfrön. Inte kul!

  Photoshop har jag gett upp. Alldeles för avancerat för en som mig. Picasa får duga här.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hm, kom inte min kommentar med?

  SvaraRadera
 9. Ja, vilket evigt regnande det är helt plötsligt! Utekrukorna lever farligt här! Jag har sån tur att jag har en uteplats med tak där de kan stå....!
  Så många fina växter du har!

  Trist när inte tekniken fungerar och ibland verkar det som om "något" ändrar sej bara sådär...!!! Irriterande! Bilderna blev ju ändå bra!
  Ha en fin dag!
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Ser precis liiika dant ut hos mig. Översvämning, överallt, för inte var man så klok(=orkade)och gjorde hål i allt man planterade.
  Det resulterade i VÄLDIGT ledsna blommor de senaste dagarna.

  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 11. Jag hoppar över trädgården nu, även om det kliar i fingrarna och hjärnan går på högvarv av ny idéer och projekt. Tänkte baka lite idag istället!
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 12. Ha, jag har gjort precis samma dumhet i sommar och planterat i ett par 'ohålade' krukor - det straffade sig minsann. Plantorna ruttnade bort och nu är krukorna nedsatta i källaren. Av skadan blir man vis...
  Tålamod (när det gäller tekniska prylar) är en egenskap som inte heller jag är i besittning av, undrar hur alla som inte har en tekniskt sinnad person i sin närhet bär sig åt. Måste man lära sig allt själv då? Fy sjutton!
  Hälsar Eva

  SvaraRadera
 13. Just stopping back to say thank you so much for sharing these at The Creative Exchange Asa.

  Have a wonderful day!

  lisa.

  SvaraRadera
 14. Oj skynda o rädda de stackars växterna!Har oxå en o annan hink att komma ihåg att inga hål finns.
  Ang.min svarta låda så hade jag koll på det mesta de första 5 åren kanske men sen började det bli lurigt att minnas alla namn...tack o lov för lådan!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...