onsdag 17 augusti 2011

Dahliakärlek

Jag fortsätter att "ooa" och "aaaha" över mina dahlior. Dels är jag ju så väldigt förtjust i dem och dels har jag insett att det är något av ett blomningsglapp i mina rabatter från högsommaren fram tills nu. Våren och försommaren är fina men sedan börjar det tunnas ut och gräset tar över på sina ställen (tyvärr ett evighetsprojekt att bli av med detta i den gamla perennrabatten utan att utplåna allt som växer där *stor suck*).  Hösten är också en fin årstid här på Höjden. Men det där med att fylla ut med nya växter är ju ett kärt besvär att fundera på! Eller hur?

Så all min kärlek just nu går till mina dahlior. De fortsätter att blomma med sina ståtliga blommor om och om igen. Kära divor som tar plats (för det är svårt att undgå dem med blicken) ända tills den första frosten kommer och får dem att sjunka ihop. Är det fler än jag som tycker det är mysigt att kika runt bland utbudet av vårlökar? Det är ju en sådan underbar syn att se de första vintergäcken eller snödropparna titta fram under det tinande snötäcket. Ett tecken på att det snart vankas värme och ljusare dagar. Det gäller att planera för detta nu. Jag tänkte göra havet av blåa pärlhyacinter utanför köksfönstret ännu större. Sen såg jag så söta snöklockor som jag inte kan säga nej till. Och så trotsar jag rådjuren med några tulpaner. Jag kan bara inte låta bli. Jag tänkte dock prova att plantera dem i krukor och ha på framsidan där rådjuren inte snokar lika ofta. Vi får se hur det går.

I morgon väntas det heldag i Danmark med kollegorna. Härligt ska det bli (en del jobb och en del andra trevligheter).

Hälsar Åsa

13 kommentarer:

 1. Hej!

  Jättevackra dahior du har! Själv har jag länge velat testa några sådana i rabatten, de är ju så ståtliga. Har du koll på när knölarna finns i handeln, är det på våren eller hösten?

  SvaraRadera
 2. Mmmm, I löööööve your dahlias! Så vackra, det är något skulpturalt över dem. Jag ska definitivt ha en dahlia-plats i min nya rabatt!

  Ja, vårlöksfrossan har börjat! Härligt, det gör det lättare att handskas med mörkare kvällar!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Den ena vackrare än den andra....och hur härliga som helst.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Ja, underbara dahlior! Jag kan inte få nog av dem. Planterar ut dem i nästan alla rabatter och som du säger så förgyller de verkligen sensommaren. Jag har alla möjliga sorter, från vitaste vitt till nästan svart.
  Ja, vårlökarna står i stort fokus just nu. Har hunnit med en beställning men skulle gissa att det blir några till innan jag är klar.. ;)
  Va spännande det låter med Danmark!
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. I år ligger jag lågt med vårlökarna för förra året vid den här tiden köpte jag massor men råkade glömma bort att jag planterat dom i krukor och så kom smällkalla vintern.......så jag kommer att glädja mig åt andras lökar till våren!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  jag gillar din helt vita bolldahlia till höger, jättefin! jag inga som är helt vita.
  Visst gillar jag att kolla på vårlökar, gjorde en beställning i går på nätet på tre nya sorters tulpaner med fylld blomma, hoppas att de är lika fina i verkligheten som på bilderna.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina Dahlior du har! Jag har inga hos mig ännu, men till våren ska jag beställa har jag bestämt redan nu.
  Maria

  SvaraRadera
 8. Ooohhh, ja! Här är en till som älskar Dahlior. Jag har ett tiotal som jag övervintrar. SÅ tacksamma!
  Och vilka långblommare! Jag planterar dem tidigt, och har dem i växthuset på våren innan de sista frostnätterna, så de brukar blomma redan i maj och sedan ända tills sommaren är slut. Perfekt!

  Kram // AH

  SvaraRadera
 9. Vilken mysig blogg jag hittade här hos dig. Otroligt fina foton på alla vackra blommor. Önskar dig en skön helg. Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Fina dahlior!
  Jag har tre olika och de har tagit sig bra i år och blommar fint. Nu ska jag bara komma i håg att ta upp dem innan frosten.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Daliorna är ljuvliga! Ska också ha det i framtiden.... Har också börjat fundera på vårlök - det är ju så kul!

  Hälsar,
  Stina

  SvaraRadera
 12. Ljuvliga! Ingår i framtidsplanerna - liksom fler vårlökar.... Malvafrön kan vara lite komplicerat - vad är det för sorter?

  Hälsar
  Stina

  SvaraRadera
 13. Åh så vackra dahlior! Jag har inte haft några än men nu har jag insett just det du skriver, att jag inte har något som blommar nu. Så till våren blir det till att köpa knölar. Har du tips på favoritdahlior kanske?

  Sitter nästan varje kväll nu och dreglar över vårlökar och funderar på vilka jag ska köpa... Härligt! :-)

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...