fredag 19 augusti 2011

Ljuvliga Louisiana

Ja, nu pratar vi alltså inte Louisiana i USA utan Louisiana Museum of Modern Art som ligger på nordsjälland i Danmark. Närmare bestämt i Humlebaek. Det var hit vi for igår med kollegorna efter avklarat möte i Köpenhamn. En sådan härlig dag där vädret visade sig från sin allra bästa sida. TACK, för det!

Louisiana är ett av de där pärlorna till utflyktsmål som jag besökt flera gånger under årens lopp. Det är ett internationellt museum med en betydande samling av modern konst från 1945 och framåt. Museet ligger inbäddat i en skulpturpark med makalös utsikt över Öresund. Här kan man verkligen prata om en lyckad samverkan mellan konst, natur och arkitektur. Här finns även café och restaurang där vi avnjöt en smaskig kvällsbuffé. Inte så illa!

Jag gick på fotosafari i parken. Här kommer några av godbitarna sammanställt i inget mindre än ett (ja, två)blev det visst) Picasacollage (nu är jag också fast där!!!)Alla var mycket nöjda med gårdagen. Så viktigt det är att göra sådana här utflykter tillsammans med kollegorna. Gemensamma erfarenheter och upptäckter, härliga samtal och reflektioner, skratt, trötta fötter och god mat (MYCKET mat!). En toppendag helt enkelt.

Ikväll blir det bio, "Bridesmaids". Ska bli så kul. Det är ju inte så ofta jag kommer iväg på bio om man säger så. Biolyx kan vi verkligen prata om nu!!!

Hälsar Åsa5 kommentarer:

 1. Länge sedan jag var på Louisiana, men det är onekligen ett fantastiskt ställe. Kul att hitta på något med kollegorna!
  "Bridesmaids" verkar vara galet skruvad, en film i min smak. Du får recensera den när du kommer hem
  Må gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Så fina Dahlior häromdan, blir sugen på en egen trädgård fast då skulle jag nog få ha en egen Åsa som sköter om den;-)
  Vackra bilder från Danmark & så kul med biolyx! Åh som jag oxå längtar efter att få krypa in i biomörkret, det var inte igår..., berätta om den var bra.
  Trevlig helg! önskar Linda

  SvaraRadera
 3. Kul att få se bilder från Louisiana :) Själv är jag väldigt konstintresserad, och har länge velat åka dit, tack för dem. Fina bilder förövrigt, och en fin blogg. Må så gott denna lördag, hälsar Lotta

  SvaraRadera
 4. Åh underbara Louisiana! Det är så fint där, en verklig inspirationskick! Låter som du hade en helt underbar dag! Hoppas att filmen är kul - vill också se den! Är inte heller direkt bortskämd med biobesök...

  Kul att vi är fler som fastnat i Picasa! Det är precis som med trädgården i sig, ju mer man håller på desto roligare blir det. Ha en finfin dag! Kram från Hanna

  SvaraRadera
 5. Tänk så många gånger jag åkt förbi (Tyskland till farmor) och aldrig liksom haft tid att stanna till och gå in och titta. Alltid velat komma fram till Tyskland så fort som möjligt och sedan hem så fort som möjligt så nu var det kul att få se så många fina bilder därifrån!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...