torsdag 11 augusti 2011

Höstanemonerna minns

Nu blommar höstanemonerna. Höga och stolta svävar de över rosorna och kärleksörten. Men också så skira och otroligt vackra. Dessa fick jag av en vän till min familj när vi flyttade hit för 3 år sedan. Hon finns tyvärr inte längre med oss men höstanemonerna kommer alltid att påminna mig om henne. Hon hade ett stort trädgårdsintresse och delade gärna med sig av växter från sin trädgård. Då när vi var nyinflyttade visste jag inte riktigt hur och var och vart med trädgården. Men höstanemonerna hamnade rätt och har nu börjat sprida ut sig. Hon lever vidare med dem...


Kan ni tänka er att solen hastigt tittade fram mellan regndropparna igår! Jag var snabbt ute med kameran och nog tyckte jag att solrosen sträckte lite extra på nacken för att riktigt supa in de få varma solstrålarna!


Solrosorna är självsådda av nedfallna frön från vinterns fågelbord som då har sin plats här utanför köksfönstret. Jag tycker de står fint bland min Magnusflock.


En smygande Magnus! Jag såg den inte riktigt först men sen hörde jag ett svagt viskande bakom trädstammen "pssst, psssst - titta HÄR. Här är jag! Tittut!!!"


Lyssnar på...
...Esperanza Spalding, en fantastisk jazzsångerska och basist. "I know you know" piggar helt klart upp en regnig och kylig afton som denna.

Åsa
12 kommentarer:

 1. Tack för fin kommentar på min sida! Jag blir jätteglad! Vilka fina höstanemoner, verkligen ljuvliga. Fint minne av din vän. Jag vet inte varför de inte vill trivas hos mig, har försökt flera gånger, men ger inte upp ännu:)).
  Maria

  SvaraRadera
 2. Stiliga bilder och kul att du har en hemlig Magnus bakom trädet!:)Ja, höstanemonen är verkligen underbar. Det är fint att minnas någon genom en blomma som lever vidare. Min mormor som var en sann trädgårdsälskare finns ofta i mina tankar när jag går och påtar. Kram från Hanna

  SvaraRadera
 3. Vilka fina höstanemoner! Härlig musik du lyssnar på. Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Hej svejs,
  Vad mycket fint hos dig!

  Den jazzsångerskan ska jag genast gå in och lyssna på. Spotify, nästa:)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så fint att ha ett riktigt levande minne av en vän! Höstanemoner är så vackra tycker jag.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Beautiful flowers, Asa! Thank you so much for stopping by!

  Georgianna

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara höstanemoner! Jag drömmer ju om många, så som du har, och än så länge är jag glad över att jag har en. Men en dag, så....dom är ju så skira och vackra och man blir så glad över så fina blommor vid den här tiden.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Det är så fint att ha blommor som bär minnen med sig. Jag har också glädjen att ha en del sådana.

  Mycket fina bilder, särskilt den på smygande Magnus.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Beautiful photos! I love the peekaboo flower!

  SvaraRadera
 10. Höstanemoner är fina har många och solrosor.

  SvaraRadera
 11. What beautiful flowers you have!

  SvaraRadera
 12. Just stopping back to say thank you so much for sharing these wonderful photographs today at The Creative Exchange.

  Have a wonderful evening!

  lisa.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...