tisdag 23 augusti 2011

När vardagen knackar på

Jag hade verkligen en skön mjukstart på jobbet efter ledigheten men denna veckan har det kommit igång ordentligt och vardagen gör sig rejält påmind i form av den stora tröttheten. Tid, ork och lust till de viktiga stunderna och tingen som förgyller dagarna känns så långt borta. Det brukar bli bättre efter ett tag men det där med att hitta balans i livet är inte lätt. Lagom mycket jobb så det finns kraft (och en någorlunda trevlig person) över för fina familjen och lite till mig själv. Hur gör ni???

Dessutom känns det som om myggorna har tagit över trädgården och jag klarar inte av fler myggbett just nu *klia, klia, klia*

Små solar lyser i alla fall mot mig...


En trött hälsning från

Åsa

11 kommentarer:

 1. tack för din kommentar på min blogg!
  Har njutit av dina vackra bilder från louisiana, ett underbart ställe som jag besökt alldeles före länge sedan!

  SvaraRadera
 2. Inte är det lätt när allt snurrar på...det eviga tjatet om att man måste prioritera är ju inte så tokigt trots allt?

  Efter en arbetsdag brukar jag gå ut i trädgården med en kopp kaffe. Många gånger hinner kaffet bli kallt medans jag fixar lite här, plockar lite där och vattnar krukorna. Men, til sak, jag får frisk och klar energi av den där lilla stunden.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Vilket fint collage!

  Ja, orken ja, hur gör man för att ha den till det man egentligen vill? Jag har lärt mig att vara tydlig med mina gränser, att jobbet inte får bli en för stor del av livet. Min familj och trädgård är det som kommer först och som ska ha min tid och energi. Jag har bra distans till jobbet, oftast.

  Jag behöver sova ganska mycket så nu ska jag lägga mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag är inne på min tredje jobbvecka, 1,5 var mjukstart och sedan körde det igång och jag blev helt slut. Dessutom måste jag börja jobba heltid nu, vilket jag absolut inte vill:((. I helgen har jag helt klart undrat om det är något allvarligt fel på mig:)). Så trött och besvärlig huvudvärk.
  Usch vilket gnäll, det hjälper ju knappast dig.
  Men man får ta vara på de små stunderna och så är det viktigt att ha något roligt/mysigt att se fram emot, något som förgyller vardagen. Jag försöker gå en sväng i trädgården när jag kommer hem från jobbet, men ibland hinns det inte med, och då känns det att något saknas. Hoppas du piggnar till snart och kommer in i vardagslunken igen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Ja, nog känner man sig seg så här i början efter semestern. Jag har inga bra knep alls. Det är bara att härda ut.

  Jag känner verkligen igen det där med myggorna. Helt gaaalet många och jag kliar nästan sönder benen. De är så förtjusta i mig, de små liven.

  Ha en fortsatt bra vecka. Kram!

  SvaraRadera
 6. Naturen, blommor och grönska gör gott för både själ och kropp. Kram Johanna

  SvaraRadera
 7. Jag är också trött och känner mig i otakt med jobbet fortfarande efter två veckor. Försöker njuta av de små stunder i trädgården som hinns med när arbetsdag och dagiskaos är slut, men då blir det mest att gå en runda mer orkar jag inte. Tack och lov att trädgården finns, den är min ventil i vardagen!

  Men full av mygg är den just nu, precis som din... klikli!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Den ekvationen är inte alltid lätt att få ihop, men att ta det lugnt och inte tänka fööör mycket har hjälpt mig ibland, man kan liksom inte mer än göra sitt bästa....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Små stunder för mig själv, gärna i trädgården eller i stallet, behöver jag för att orka vara tillgänglig för allt vardagsstök...
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 10. Balans i livet är nog något man får jobba med och det ändras nog hela tiden hur man vill ha det. Upp och ner med energi.
  Stunder ensam utan framtidsblick eller tillbakablick, bara var i nuet med djup närvaro. För mig fungerar trädgården som bästa terapi. Ibland att sitta och titta på den med en kopp te.
  Ush, bort med myggen.
  Och, mer solar!

  Kram,

  Annelie

  SvaraRadera
 11. Ja det är inte lätt att få ihop det där livspusslet... Men trädgården kan vara som terapi om man bara tar sig tiden ut gå ut i den - och om myggen och regnet håller sig borta... ;-)

  Underbara solar, är det ringblommor? Vilket bildredigeringsprogram använder du?

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...