onsdag 28 december 2011

Soldrömmar


Drömmer om en solrosrabatt med solar i olika färger, nyanser och höjd. Solrosor behöver inte vara knallgula har jag lärt mig nu utan finns i alla möjliga rostiga/rosa/röda/blekgula nyanser. Rabatten skulle ligga högst upp i trädgården framför den gamla förrådsgrunden (eller vad det nu kan ha varit). Här samlar vi  grenar, kvistar och annat trädgårdsklipp som lätt och snabbt blir till en stor, ful hög som tronar där på toppen av trädgården. Ibland eldas den stora högen upp. Ett vackert bål som brukar avslutas med populär korvgrillning. Ibland eldas den inte upp utan ligger kvar även i december och ser ut som en - stor, ful hög i perfekt blickfång när man tittar ut genom köksfönstret. Men tänk en stor solrosrabatt. Ett enkelt staket framför högen (kanske flätat av grenar) och så havet av solar som skulle stråla så vackert. Det ni!

Drömmer Åsa

9 kommentarer:

 1. Jaaa! Det tycker jag att ni ska ha. Tänk så roligt att titta på dessa i stället för skräphögen. Och så låta fröställningarna stå kvar så småfåglarna kunde äta sig mätta framåt hösten.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Åh, jag kan se det framför mig, med flätat staket som pricken över i:et! Underbart att det är dags att börja vår-drömma på allvar nu... :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. ......smuk smuk drøm Åsa.......nu skal du så bare ud og strø de sknne frø jo før jo bedre ;0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig dröm, solrosor som är så vackra och ståtliga!

  Jag drömmer också om en solrosrabatt men med bara knallgula blommor. Har en perfekt brun tråkig uthusvägg som behöver piggas upp. Visst är det härligt att drömma!

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dröm! Hoppas du kan genomföra den. Solrosor är så vackra och trots höjden relativt stadiga.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Häftigt med solrosrabatt! Men kanske är den inte så snygg i december??? Då får du sätta upp ett foto av den i fönstret, :)!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Det är så vackert! Jag hade en solroshäck ett år och det ska jag verkligen satsa på igen. Jag blev så glad varje gång jag såg alla solrosor.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Smart idé! Vi har också en sådan hög, som bara växer sig större och större. Tyvärr bor vi i ett villakvarter och kan inte elda upp högen, så varför inte dölja den istället bakom höga vackra blommor!
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 9. Jaaa! Ett hav av solros låter helt ljuvligt! :) Jag är så glad över mina få solroser som jag hade. Några av dem blommade in i november i år...
  Gott Nytt År!
  Kramar!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...