söndag 4 december 2011

Att sysselsätta fingrarna

Girlang av julklappspapper, nejlikor i apelsiner, stämpla servetter med julstämplar...ja, idag har det rått en febril pysselaktivitet här hemma på Höjden. Allt önskat av prickiga storebror som utan någon direkt övertalning fick med sig både mig och lillebror. Dessutom kliar man mindre på de ettriga kopporna när fingarna är upptagna med annat. Ren kliteapi helt enkelt!

Nu försöker jag fundera ut mer pyssel som vi kan göra eftersom det kommer att vara några dagar till som storebror är hemma. Smällkarameller, baka pepparkakor......

Är det någon som har fler julpysseltips som kan passa en pysselroad och knepig och knåpig 7-åring (med förälder)???

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Stackars storebror! Bra att han har en sådan finurlig mamma! Kanske kan ni klipp-och-klistra julkort?
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Inte lätt att låta bli att klia, stackars! Koka knäck är ju pilligt och bra, dekorera pepparkakor med kristyr likaså...

  Kanske fixa en alldeles egen MiniMello-deltagare och skicka in till Bolibompa? Pepparkakshus? Spraya kottar med guld- och silverfärg och hälla glitter på?

  Ett något mer udda men kul pysseltips såg jag på Pinterest häromdagen: Man fyller små vattenballonger med vatten färgat med karamellfärg, lägger dem i frysen och sen har man fina julkulor att dekorera ute i snön med när det blir kallt. På bilden jag såg hade de lagt dem fint på ett trappräcke. Göra egen fågelmat i pepparkaksformar är också ett bra tips.

  Lycka till, hoppas ni får dagarna att gå och att det slutar klia snart. Kram från Hanna

  SvaraRadera
 3. Man kan ju iallafall säja att det var en bra tid, iallafall ur pysselsynpunkt att få vattkoppor på....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 4. Liksom Hanna i Tages så såg jag också någonstans hur man hade fyllt ballonger med vatten och låtit dem frysa men inte helt. Sedan tömde man ut vattnet och fick en isboll med öppning och det blev en fin ljuslykta. Nu är det ju inte minusgrader ute, i alla fall inte här, men...
  Har ni gjort mat till småfåglarna.
  Jag tog lite större konservburkar och vek in den vassa kanten med en tång. Gjorde hål i botten och trädde en tråd igenom för upphägning. Där fäste jag också en gren för fåglarna att sitta på. Smälte cocosfett på svag värme och blandade med diverse olika fågelfrön. Ned med det hela i burken och in i kylskåpet/frysen. Roligt att sedan kunna hålla koll på vad det är för fåglar som kommer och smaskar.

  SvaraRadera
 5. Ni kommer att ha ett mycket välpyntat hem i år! Smart knep för att han ska klia mindre.
  Hoppas han börjar gå mot bättring snart.
  Tyvärr är jag inte alls pysslig av mig så jag har inga tips att komma med.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Stackars storebror! De där kliande kopporna är minsann inte roliga alls. Skönt att kunna pyssla så att man inte tänker på att klia lika mycket.

  Alla har kommit med så fina tips på pyssel här ovan och just nu kan jag inte komma på något ytterigare. Tips är ju annars att söka på internet efter pyssel av olika slag. Det är ju en ren skattkammare där ute.

  Ta hand om varandra och pyssla på!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Stackaren! Något som en kompis barn roar sig med är att dekorera ljus. Jättefina saker har de gjort med ljuspennor, vaxplattor och tårtpapper de använt som mall tillsammans med vanlig hobbyfärg. Några möbelnubb tror jag sitter instuckna också.
  (Mina änglakycklingars vingar sitter med kristyr, precis som du trodde.)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Göra ljuslyktor av sockerbitar?
  Det brukar bli fint och är lagom pyssligt för en 7-åring!

  KRAM // AH

  SvaraRadera
 9. Stackarn, men vad kul att ni delar pysselintresset! Stämpla servetter lät som en jättekul grej, blir sugen att testa själv... Tänk att ha egenstämplade servetter till glöggfesten! :-) Hoppas han snart är frisk.

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...