tisdag 20 december 2011

Delegering var ordet


Tomten har tydligen händerna överfulla eftersom han helt uppenbart hade bett fler än mig om hjälp med julklapparna idag. Bra jobbat tomten. Delegering är en sund väg att inte helt drunkna i stress när det är som mest att göra. Frågan är bara om alla han nu hade delegerat uppgifter till höll med om detta när köerna bara blev längre och längre och tveksamheten kring inköpen tvingade fram små men många svettpärlor i pannorna både här och där; storlek M eller S, klassiker eller bestseller, upp eller ner, hit eller dit, oj, är klockan redan så mycket, säkert kort eller vild chansning, oj parkeringstiden gick visst ut för länge sedan, skynda, skynda...

***

Årets julgran har flyttat in i huset på Höjden och lyser och myser så fint. Barnen fick fria händer att pynta i deras höjd och jag fick detsamma i toppen! Resultatet blev en härlig blandning av ALLT där vissa grenar  pyntades mer än andra och "enkelt-är-ändå-vackrast-principen" på några uppblandat med små discokulor, en hel massa änglar och barnens egna alster. "Nu saknas bara julklapparna under granen" utbrast storebror! Lillebror hummade instämmande och så lyste de båda på det där julklappslängtande sättet som bara barn kan göra.

I morgon ska det jobbas en liten stund men sedan är det minsann dags för jullov. Ett lov jag faktiskt känner mig mer än välförtjänt av. Lite snö på det kanske??? 

Hälsar Åsa

8 kommentarer:

 1. Jag har shoppat nästan alla julklappar på nätet i år, såååå himla skönt! (& mkt billigare) Granen skippar vi år p.g.a en viss liten klåfingrig trollunge;) Tänk att få vakna upp imorgon till ett likadant snölandskap som på bilden i ditt förra inlägg..., man kan ju alltid hoppas trots att regnet nu smattrar mot fönstret. Önskar er ett härligt jullov! Kram//Linda

  SvaraRadera
 2. Tror inte att någon jul varit lugnare än denna. Handlat mycket på nätet till lilltjejen o de stora önskar sig pengar o julmaten är inhandlad:) /Helen

  SvaraRadera
 3. Nu har jag jullov och skinkan kokar på spisen. Härligt!

  Även här är granen klädd och den lyser så fint.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hoppas vi får se bild på den fina granen också. Våra hibiskusar mår dåligt av gran så vi hämtar bara till barnbarnen där vi ska äta julbord dessutom, ingen stress här alltså!
  Ta det lugnt och njut av helgen!/Laila

  SvaraRadera
 5. Har man många att köpa till är det minst sagt svettigt! Vi har dragit ner på klapparna i år, så jag och sambon får inga men vi köpte ju en tomt i utlandet så det är mer än bra ändå:)). Jag har köpt alla sonens klappar på nätet, så smidigt. Jag beställde dock de hett eftertraktade fotbollströjorna liiite sent, så jag hoppas de hinner komma... Annars är det lugnt, hade tänkt handla i morgon kväll, men nu är sambon ledig på fredag så då fixar han det. Skönt.

  SvaraRadera
 6. Själv har jag suttit på jobbet och utdelat direktiv via mobilen till min stackars make som slutar tidigare än jag. Åk dit, köp det, leta efter detta.... jag delegerar stressen kan man kanske säga.
  Låter som en intressant gran hos er, hoppas det kommer en bild.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har också beställt en del klappar på nätet i år....fick t.o.m en önskelista på mail med länkar från ett av barnen ;))Ganska bekvämt men lite tråkigt.
  Har packat in det mesta och kollat av om det är hyfsat rättvist mellan barnen...några små kompletteringar bara sen är det klart.
  Härligt med jullov.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Det behövs inte så mycket snö bara lite...
  Härligt önsketräd.
  Ha ett skönt jullov
  God Jul
  Annika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...