torsdag 8 december 2011

Något saknas...Det är inte helt lätt att hitta in i den rätta julstämningen när regnet piskar mot rutan och det är utfärdad en klass 1 varning för hårda vindar. December och den kommande julen gör det inte helt lätt för sig trots att jag har julpysslat som aldrig förr, bakat lussekatter, pepparkakor och saffransskorpor, trots amaryllisar och hyacinter, trots julmusiken och tomtelistorna, trots glöggen, adventsljusstaken, stjärnan i fönstret och adventskalendern. --- Det saknas någonting.--- Det saknas SNÖ. Lite vitt som lyser upp och som gör att det knastrar under skorna. Vita flingor som lägger sig på fönsterbläcket och pudrar rabatten och de vintergröna växterna. Lite vitt så att barnen kan åka ner för Höjdens egna lilla minibacke och få krama några snöbollar. Kanske göra en snöängel. Lite snö och några minusgrader så att kinderna blir sådär härligt varma och röda när man kommer in och tårna får tina upp inpackade i de tjocka raggsockorna. Snö - känn dig välkommen vilken dag som helst!

Hälsar Åsa

6 kommentarer:

 1. Hmm, här snöar (snöblandat) det och blåser som sjutton. Jag kan försöka önska bort min snö till dig:)), vill inte ha den här. Hoppas det övergår i bara regn.
  Du skriver så skönt i ditt inlägg tycker jag!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilket skönt inlägg :-)) Har haft svårt att hitta den riktiga julkänslan också. Trots lite snö. Här har kylan kommit nu också (även om det ska bli plus nu i några dagar....). Med kyla och snö kommer själva vinterlukten. Den kalla och torra. Kände den i tisdagskväll när jag skulle åka hem från julgröten hos trädgårdsföreningen.

  Hoppas lite av vårt väntade oväder kan stänka över lite hos dig också :-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Snön kom under natten till måndag, precis så det täckte marken. Idag har det snöat mer så nu ligger det några cm. snö över hela trädgården. Har till och med fått skotta :=)

  Härligt med pyssel!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Sö, som min son säger, har börjat dyka upp hos oss men inte är det mycket. Det gör ju så mycket för julstämningen. Men det är inte försent än...För två år sen var det inte en snöflinga hos oss på morgonen den 14:e december men på kvällen började det snöa. Vi hade åkt in på BB för att föda Fabian och på den 18:e när vi fick åka hem så blev Håkan tvungen att åka hem och skotta först eftersom det var ett så tjockt täcke. Så fort kan det gå!

  Ha en härlig fredag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Den kommer nog....
  Fast i stan är det inte lika kul...
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 6. Välkommen till mig!

  Här har vi härligt vintervitt och massor av snö nu!

  Idag har jag tagit säsongens första sparktur - jättehärligt!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...