måndag 26 december 2011

Dödskyssarna

Berit och Dagmar gav de sista dödskyssarna till vårt staket här på Höjden. Vindarna förklädda till glupska dementorer (ni har väl läst Harry Potter gott folk?) for fram och det  murkna staketet gav vika på några ställen. Inte ens våra försök till trollformler - Expecto Patronum - höll dem borta. Ett staket som vi försökte ge lite första hjälpen till i form av ny färg då vi flyttade hit även om vi visste att det inte skulle leva länge till. Och nu har det alltså gett upp. Damerna fick det på bokstavligen på fall och vi har fått ett stort projekt inför nästa år: Nytt staket!

En annandagspromenad i de gamla delarna av Kivik gav upphov till ett nytt fotosafariprojekt och samtidigt en start på inspirationsinsamlingen till nya staketet och grinden. Idag blev det fokus på grindar.
Här hemma fortsätter vårt sköna jullov och hela familjen är ledig i 2 veckor till efter härliga juldagar i Kivik tillsammans med hela stora familjen. 

Tack för era julhälsningar,

Hälsar Åsa

12 kommentarer:

 1. Otroligt snygga grindar! Vi ska skaffa två grindar, det sista för att få allt inhägnat, så tack för inspirationen.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Så många vackra grindar! Synd att inte trollformlerna bet, tycker det borde vara lite mer Harry Potter-magi i vardagen. :)

  Jag har också nästan två veckor ledigt till att se fram emot, det känns nästan overkligt skönt. Frossar i pyssel, tv-spelande och apelsinorgier. Precis som det ska vara! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. God fortsättning! Ja jisses vad det stormat. Kul att vara på staketsafari...hihi, mindre roligt att erat blåste sönder:( //Helen

  SvaraRadera
 4. Jaha, där ser man. Här klarade vi oss undan med två omkullvälta zinkhinkar med gran resp. en i. Inte så farligt.

  Hoppas ni kommer fram till något staket och grind som ni sen kommer tycka om i många år framöver.

  Ha fortsatt sköna dagar!

  SvaraRadera
 5. Ja där har ni en hel del att välja på. Fint att alla (åtminstone de ni fångat) är vita! Lycka till med staketprojektet!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Ja stormen har ramt hårdt rundt omkring i norden.......her er vi sluppet kun med lidt bagvind.

  Smukke smukke låger Åsa.....og så på én spadserer tur.......det bliver svært at vælge ;=)


  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 7. Oj vad många vackra grindar hoppas ni fick mycket inspiration.
  /Jessica

  SvaraRadera
 8. Så tråkigt med ert staket. Vilka fina grindar ni har i Kivik, här finns inga sådana vad jag sett.

  Trevlig fortsättning!

  SvaraRadera
 9. jag förstår att ert staket råkade illa ut - oj vad det blåste! Jag kunde inte sova men det var kanske lika bra eftersom jag skulle upp klockan fyra på morgonen och flyga tillbaka till New York. Jag hörde vinden hela natten.


  Vilka vackra staket och grindar. Här i Connecticut är det vanligt med stenar som den övre bilden till höger. Staket finns men grindarna är inte så vackra som i Kivik!

  God fortsättning!

  Lotta

  SvaraRadera
 10. Så många fina staket/grindar du hittat till din inspirationsbank. Tackar för tipset om att ta med kameran på promenaden (har börjat kika på kulörer på fasader - dags för ommålning). Att jag inte tänkt på det tidigare...

  Ringblomman du har i ett senare inlägg minner om sommaren. Kan den komma igen - snabbt?

  Önskar dig en GOD FORTSÄTTNING!

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...