lördag 3 december 2011

Prickigt decemberbak


Egentligen skulle vi haft glöggkalas idag men det har vi flyttat fram till nästa lördag eftersom storbror nu har blivit prickig. Alldeles förskräckligt prickig. Faktiskt en enda stor, kliande, febrig prick. Stackarn. Jag hade så gärna tagit över allt hans kliande så han fick slippa det. Lillebror går ganska så mallig omkring och visar upp sin numera näst intill prickfria kropp och viskar till mig att han minsann vill titta på S prickar. På nära håll. Liksom för att inspektera och stämma av hur de verkligen ser ut på någon annan. Och så sätter han på Eric Saade på högsta volym och kör alla sina dansmoves alldeles precis bredvid där prickiga storebror ligger i soffan och bara vill vila i LUGN och RO.

Vid sidan av att kolla feber, serva med dricka och ge små förmaningar som att "försök att inte klia" (fast man själv vet hur omöjligt det där är och att det kliar otroligt på både M och mig vid blotta åsynen av alla S prickar) och försöka avstyra några av lillebrors attacker mot trötta storebror så gav jag mig på att premiärbaka saffransskorpor efter ett recept ur min absoluta favoritkokbok "Rosendals trädgårdscafé". Om man bortser från att de blev lite plattare än jag tänkt mig så är jag riktigt nöjd med resultatet. Jag gillar verkligen skorpor i alla dess smaker. Gillar knastret, smulorna, att doppa dem i te. Nästa bak blir Rosendals mjuka peppakaka. En riktig höjdare.

I morgon drar vi på och tänder två ljus i adventsljusstaken och hoppas på att regnet kan upphöra.

Hälsar Åsa
7 kommentarer:

 1. Mums, skorporna ser jättegoda ut. Inte kul med kliande prickar, hoppas de ger med sig snart, en tröst kan väl vara att de hinner försvinna till tomten kommer. Här har vi tänt 2:a ljuset till frukost och nu ska här bakas pepparkakor. Ha en bra Advents söndag.

  SvaraRadera
 2. Stackars storebror! Vi hade exakt samma scenario när jag var liten - jag fick tre miljoner prickar och min lillasyster fick sammanlagt färre än tio. Det kliade nåt så fruktansvärt, och jag hade tom prickar inuti näsan. Mamma pudrade mig med potatismjöl, det var det enda som hjälpte lite. Lider så med honom!

  Fina skorpor du har bakat! Det gäller ju att försöka hitta på nåt i sjukstugan. Vi har också varit mycket sjuka, hela november försvann i en lång rad vab- och sjukdagar. Måtte våren komma fort!

  Kram från Hanna

  SvaraRadera
 3. Syskon"kärlek" har olika uttryck....;)
  Hoppas storebror blir frisk snart och orkar göra dans moves, han också...
  Skorporna ser goda ut. Väldigt goda. Så goda, så de ska jag baka någon dag. Gillar också smulor och att doppa i te. :)
  Ha en fin 2:a advent
  /maja

  SvaraRadera
 4. Inte kul med "pricksjukan". Våra båda var ganska stora, 10 och 12, när de blev sjuka. Dottern som är äldst var verkligen jättesjuk. Usch som vi led med henne.

  Hoppas ni får en mysig söndag trots kliandet. Du får gärna berätta mer om receptboken. Vad finns där för typ av kakor?

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vattenkoppor? Kul, nej, jag menar stackarn. Usch, jag minns än hur dom kliade fast jag hade inte så många men dom jag hade plockade jag bort och fäste med tejp på brevpapper (det blev ju liksom tillslutet) och skickade i brev till mina kamrater....sån var jag!!!
  Skorporna verkar goda!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Men så trist för stackars storebror :( Hoppas på snabb bättring för hans del.

  Att baka saffransskorpor verkar ha varit en poppis aktivitet i helgen hos många bloggare. För egen del låter den mjuka pepparkakan ännu godare! Mjuk pepparkaka skojar man inte bort...

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 7. Stackars S, ge honom en stooooor kram! Skorporna ser underbart goda ut:) Hmm, vi har oxå den boken härhemma, jag köpte med mig den till P när jag var där för 2 år sen. Den är väldigt fin, men tror inte vi använt något av recepten..., förvånad?;)) kram//Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...