torsdag 1 december 2011

Månadsbild december

1:a december och inte en snöflinga utomhus. Termometern visar på en blandning av höst och vår och växterna vet varken ut eller in. Är det dags nu - ELLER??? I trädgården på Höjden är det mest visset och brunt - om vi nu inte räknar med den lilla ringblomman som jag hittade på komposten härom dagen. En riktig färgstark överlevare. De brun/röda löven från blodboken bildar en matta i rabatterna.Barnen tände sina sifferljus i morse och kikade på årets julkalender som verkar vara ganska spännnande. I alla fall om man är 4 och 7 år. Den första luckan är öppnad och den stora nedräkningen har börjat.

I kväll har jag den första julkonserten (i en lång rad av kommande luciatåg, julkonserter och tomtespelningar). Yep - december har börjat... Jag tar ett djupt andetag och hoppas att bacillerna håller sig borta.

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Det ser ut som "vanligt" i din trädgård, nästan mer grönt nu än tidigare!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Roligt att få följa din trädgård genom året. Den är ju vacker vilken årstid som helst!

  Lycka till med allt julmusicerande!

  Kram Anna Vtatenkanna

  SvaraRadera
 3. Ja det är en gråtrist decemberbörjan! Hoppas snön hinner komma till jul, man har ju nästan hunnit vänja sig vid vita jular nu efter två år...

  Ha det bra,
  kram

  SvaraRadera
 4. Väldigt trevligt initiativ med månadsbild tycker jag. Kul att se hur trädgården förändras. Vackert och mysigt hos dig.
  Lycka till med alla Julframträdanden!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. :-) Ja, december har börjat och med den alla julkonserter och Luciatåg. Undrar hur det är att inte ha en december som är fylld med konserter?
  Lycka till med allt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. En julkonsert skulle jag vilja gå på men jag har inte bestämt mig för någon ännu.

  Det är verkligen inte mycket till julkänsla där ute. Regnet smattrar på fönsterbläcket...

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vi ska åka till Skellefteå över julen, men inte ens där är det snö ännu :( Det är verkligen upp o ner just nu. Det kan vara vackert ute ändå, men visst hade det varit ännu vackrare med lite snö. Tycker jag iaf...

  Lycka till med alla aktiviteter. Håller tummarna för att bacillerna håller sig puts väck ;)

  Nu ska lyssna på din vinter- och julspellista. Ska bli spännande att höra vilka som är dina favoriter!

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 8. En grön höst är jätteskönt tycker jag. Och TV:s adventskalender får man inte missa även om man är liiite mer än 7 år...
  Ha en härlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Nej, inte kan man tro att det är december. Min äldsta flicka frågar varje dag om vi tror att det kommer hinna bli snö innan julafton, och här i söder verkar det ju inte lovande.
  Hoppas dina spelningar går bra!
  Ha det fint!
  Ullis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...