söndag 20 november 2011

Pysselhängare och pysselprickar



Nu har det verkligen börjat rycka i advents- och julpysselnerven! Det är säkert fler med mig som känner av detta. Jag gav efter för hycinternas bedjande och köpte hem flera stycken, likaså med amaryllisarna. Hyacinternas doft är verkligen advent och jul för mig så nu längtar jag så efter att de ska slå ut och sprida sin väldoft i hela huset.

Sen måste det erkännas att det bor två stora "pepparkakoholics" här hemma på Höjden. Vi är riktigt skenheliga föräldrar som bjuder barnen på några stycken och sedan själva VRÄKER i oss de bruna ljuvligheterna när de små sussar sött. Förlåt barn - era föräldrar är långt ifrån fullkomliga. Speciellt inte när det kommer till pepparkaksfrosseri.

På ytterdörren dörren har det hamnat en krans. I all enkelhet bör tilläggas. Jag är väl ingen stor kransskapare men idag blev det en gjord i alla fall. Som stomme använde jag en klädhängare från kemtvätten som jag formade till ett hjärta och klädde in med granris. Superenkelt och faktiskt riktigt fint tycker jag själv där den hänger på ytterdörren. Jag har fler hängare liggandes här hemma så det kan hända att det blir fler hjärtan gjorda. Tipset med hängaren har jag läst någonstans. Förmodligen på någon finurlig blogg vars namn jag inte alls kommer ihåg.
Barnen har skrivit sina tomtelistor och väntar och längtar som bara den. Och Mr Tomte (eller Mrs Tomte för den delen!) om du händelsevis skulle kika förbi min blogg så har även jag en önskan här till dig: En biljett, eller allra helst två så att jag får sällskap också, till konserten med Feist i Köpenhamn den 8 mars. Oj, oj, oj vad det skulle göra en musikälskande mamma alldeles varm i hela kroppen.

För det är just henne jag lyssnar på nu mest hela tiden (varvat med Ane Brun). Feist alltså. Så bra - eller "fint som snus", som Pippi skulle säga! Nya skivan "Metal" är  precis som hennes tidigare skivor så otroligt bra  och spelas om och om och om igen. Och lite till!


Just det...vi har även fått ett prickigt barn här hemma fast jag vet inte om vattkoppor räknas som adventspyssel. Röda är de i alla fall och tid för mera pyssel på dagtid lär det bli ett tag framöver...

Hälsar Åsa


11 kommentarer:

  1. Hoppas tomten läser din blogg:)). Inte kul med vattenkoppor, hoppas på snabb tillfriskning!
    Jättefin krans du gjort. Synd att jag slängt alla kemtvättsgalgar.
    Så mysigt att adventspyssla och doften av hyacinter är oslagbar nu.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Oh, ja.... det drar i pysselsjälen nu :-)) Det gäller att göra halt om i hjärnan från blommande höst till adventsmys. Det går snabbt nu i svängarna. Din hjärtkrans är jättefin! Passar perfekt på en dörr. Själv skäms jag över min dörrkrans. Intorkad och gammal..... Borde så klart byta ut den....... Älskar pepparkakor också. I massor. Vinter som sommar. MIn mormor hade alltid hembakta pepparkakor på sommaren också.

    Ha en skön pysselvecka!! Och lycka till med tillfrisknandet av prickeriet.

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  3. Hej Åsa!

    Vattkoppor är inte roligt men å andra sidan är det ju bättre att de kom nu än mitt i julhelgen. Då vill man ju inte vara prickig och full med kliande. Skickar krya-på-sig-kram till det prickiga barnet.

    Åh, vad härligt pysslig du är just nu Åsa (ja, alltid men just nu är det som julpysselviruset har drabbat dig och det är härligt att se) och hjärtat på dörren är juhur tjusigt som helst. :)

    Våra hyacinter slog ut här nu i helgen och de doftar ljuvligt. :) Här har vi varit på julbord idag och blivit fullproppade med både julmat och julmusik. Inte riktiga julkänslan dock men jag tror att den lär komma rejält under veckan nu. :)

    Ta hand om er där hemma och pyssla vidare!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Ditt hjärta blev jättefint!
    Kul att få pyssla lite nu inför julen.

    Pepparkakor och kall mjölk är mums både för stora och små.

    Trist med vattkoppar, hoppas barnet snabbt blir frisk igen. Ni får roa er med pyssel och läsning av sagor.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Önskar att det kunde börja rycka i advents-&julpysselnerven på mig oxå, men det gör sällan det, undrar om jag ens har ngn ibland...? Jag har som vanligt inte riktigt förstått att det närmar sig den tiden, är mentalt kvar i typ september, det är ju lååångt till 1-årskalas(!) & jul, eller???
    Vilken fin krans!! Du kan väl skicka en med posten, tillsammans med tomtelistorna;)) & fina vinterpyjamasar i förra inlägget:) Hoppas de röda prickarna försvinner snart! kram från Linda

    SvaraRadera
  6. fast pepparkaks-genen finns iallafall;)) 2 pepparkakoholics här oxå!! Kram igen från Linda

    SvaraRadera
  7. Jätte fin krans du gjort och vilket bra tips att använda klädhängarna. Jag ska oxå erkänna at vi har frossat i pepparkakor och glögg och "planterat" hyacinter denna helg....

    SvaraRadera
  8. Imponerande snygg krans och speciellt fint är det att du lyckats klä öglan den hänger i så fint - jag hade aldrig fått till det. Dessutom hade jag stuckit mig sönder och samman.
    Pepparkakor är gott!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Inga hyacinter har ropat på mig ännu, inte några pepparkakor heller men däremot skrek tydligen glöggen på maken när han var i tyskland i helgen. Ska vi hinna dricka upp alla flaskor han köpte får vi nog börja i kväll redan! Då kanske lite adventsstämning dyker upp också - det behövs hos mig! Underbar krans!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag har en lång önskelista till tomten. Hoppas jag varit snäll!

    Mysigt att börja pyssla lite. Jag har planerat men inte börjat. Kanske i morgon...

    Kram!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...