onsdag 23 november 2011

Novembertankar


Ytterligare en novembergrå dag och ytterligare en novembergrå bild. Trädet är en stor, gammal björk som står hos grannen. Den är väldigt fin och väldigt stooooor. Ibland när det blåser mycket så kan jag fundera på den där gamla björken och hoppas att den mår bra och står stadigt. För om den INTE gör det så är den ju som sagt VÄLDIGT stor och det finns flera hus inom dess eventuella fallradie som inte skulle må så bra av att få en stor björk på sig.  Det är också häftigt att tänka på att det där trädet faktiskt har stått där längre än de flesta av husen här runt omkring. Tänk vad den har sett och upplevt. Det hade varit bra spännande att få höra björkens berättelser om livet på Höjden. 

Den gamla björken är också ett vackert fotoobjekt oavsett årstid. Denna bilden har jag jobbat lite med i Photoshop. Jag har hittat en fantastisk sida där man får många handfasta tips på olika bildeffekter och hur man jobbar med dessa i Photoshop. Kika in på Sannas Photoshoprecept så får du se. Björkbilden är "tillagad" efter receptet som heter Mardrömslika Landskap.

Hälsar Åsa

12 kommentarer:

 1. Photoshop står på min önskelista....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Åh, jättefin bild! Sen är det en annan sak att ha en gammal stor björk för nära huset ... de kan brytas och falla över huset. Träet är ofta inte så friskt i mitten på trädet.
  Och jag har också provat många av Sannas fotorecept, hon jobbar (har jobbat?) på Moderskeppet http://www.moderskeppet.se/ som har mycket nyttigt att lära.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Photoshop är himla roligt att jobba med, men nybörjare som jag är så behöver jag alla goda råd som finns att få.
  kram

  SvaraRadera
 4. Kul att greja med bilderna!
  Tycker bilden känns lite dyster o depppig sådär som november kan vara.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Jättevacker bild! November är en grå månad även hos oss men på något sätt märks det knappt. Det är väl allt stök inför jul som gör det!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Spännande bild! Jag använder aldrig photoshop, kanske dags att lära sig lite.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Grått behöver inte vara trist. Det visar du ju inte minst med dina fina bilder!

  Jag brukar också försöka mig på att fixa till bilderna lite i PS. Testar mig fram och vet egentligen inte riktigt vad jag gör, men det blir bra - ibland ;)

  Tackar för tipset, ska genast klicka mig vidare till Sannas recept.

  Apropå händelsen igår. Jo, jag har tänkt mycket på henne idag. Hoppas allt ordnar sig för henne, stackarn.


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 8. Vet inte om mitt förra inlägg blev skickat, blev nåt knas när jag skulle publicera kommentaren...

  Iaf, kollade in Sannas Photoshoprecept. En riktig guldgruva ju!


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 9. Hej Åsa!

  Wow! Vilken bild! Jag gillar stämningen i den och färgskalan och träd är fantastiska att fotografera tycker jag. Imponerande och ibland just lite skrämmande.

  Photoshop är verkligen roligt att leka med. Jag önskar att jag hade tid att sitta och leka mer och lära mig alla finesser. Jag skulle också vilja gå en fotografikurs någon gång. Kanske något att önska i julklapp. ;)

  Ha det så bra vännen och så får vi hoppas på lite solsken i morgon.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Jag har Photoshop men är inte så duktig på det och när jag börjar så finns det så mycket man kan göra så jag blir vimsig, men du gör fint, du!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Vilken novemberlik bild du fått till och tack för tipset om photoshop-sidan...
  Ha det gott
  Eija

  SvaraRadera
 12. Härlig bild! Och vilken erorm björk! Kul att kunna redigera bilderna lite. Jag har inget bra bildbehandlingsprogram just nu, men har haft photshop tidigare och det är ju jätte kul att experimentera med sina foto!
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...