måndag 21 november 2011

Novembergrått


Vissa dagar känns det som om det aldrig blir riktigt ljust utan bara olika nyanser av grått och mer eller mindre dimmigt. Idag har jag nog bara varit för trött för att känna det mysiga i det hela men annars kan jag faktiskt tycka att det är just - mysigt! Uppvuxen som jag är här i Skåne så är detta gråvädret förknippat med vinterväder för mig. Det är som det ska helt enkelt - novembergrått! Mina barn däremot har efter de två senaste vintrarnas extremkyla och snörekord här i Skåne en helt annan syn på vintern. De förväntar sig en vit vinter och vit jul och frågar ofta när snön ska komma något som det trots allt är större chanser till här i Skånes mitt där det alltid är några grader kallare vintertid än i Malmö där vi bodde tidigare. Kanske kommer mina barn att förknippa vintern med andra färger än de jag gör. Kanske blir deras vintrar vita med knastrande snö istället för gråa och slaskande tö!

Hälsar Åsa

3 kommentarer:

 1. Som förälder (i Malmö) har man ju lärt sig att det gäller att passa på och ställa in alla andra aktiviteter och ta fram pulkorna när det kommer lite snö...för man vet ju aldrig hur länge den stannar :))))
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Rå och fuktig minns jag vintern från mina uppväxtår längs med den sydhalländska kustremsan. Men några vintrar med snö har etsats sig fast i mitt minne. Och att vi åkte skridskor på havet! Då måste det ha varit kallt. Annars blev det oftast på en liten plätt på en åker där någon vattenledning sprungit läck tidigare under hösten.
  Även om jag gärna är utan den stränga kyla som varit de senaste åren och de otroliga mängderna snö så får det gärna falla lite och ligga ett litet tag.
  Önskar dig en fin dag i det skånska grå.

  /Anna

  SvaraRadera
 3. Det där känner jag igen. Vi kanske bor grannar... Mina skånska barn har nästan aldrig använt en spark. Lite sorgligt tycker jag som kommer ihåg några roliga barnaår i Småland. Så visst kan det vara bra med lite lagom snö i Skåne också... och då är det ju bra att bo mitt i.
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...