onsdag 9 november 2011

Besynnerligt

Jag vet inte om det är efterdyningarna efter förra veckans underbara höstlov men denna veckan har haft en synnerligen trött och gäspig start. Seg i kropp och tanke. Hela kroppen känner av att det nu är så väldigt mycket att göra på jobbet - och mer kommer det att bli. Och jag vet inte om det är tröttheten, november mörkret eller VAD som gör att jag plötsligt börjat höra en massa konstiga röster...


Det började i måndags i mataffären då jag i höjd med de uppstaplade pepparkaksburkarna hörde något.  Det var en söt men väldigt bestämd röst som tydligt sa: "köp oss - köp oss- ÄT OSS!" Och det gjorde jag. Hur skulle jag våga annat än att lyda de stackars pepparkakornas vädjan. In i munnen bara! (OK, jag betalade först).


Sen är det de här hyacinterna som finns lite överallt just nu. Är det fler än jag som hört deras besynnerliga lilla hesa röst som viskar "vi vill flytta hem till dig-ta med oss hem till dig-NU-snart-i morgon"?! Jag har ännu inte uppfyllt deras önskan men frågan är om jag kan stå emot den mycket längre. Jag vill ju inte göra de stackars hyacinterna besvikna och nog kan det finnas en liten hörna eller två här hemma där de kan få bo.


Besynnerliga röster som hörs lite överallt. Är det fler där ute som haft liknande upplevelser eller ska jag börja bli orolig för min personliga hälsa och dra täcket över huvudet tills våren kommer?!!

Undrar Åsa


10 kommentarer:

 1. Det måste vara något nytt för de ropade på mig oxå och nu har jag ont i magen;) hihi Underbara bilder! Kram johanna

  SvaraRadera
 2. Nää det är det omtalade trädgårdsviruset som går nästan hela året!!Mycket vanlig sjuka bland trädgårdsfolk:)Ibland så ropar inte rösterna så högt men oj,oj vad de kan skrika !!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. ja, hyacinterna har ju blivit som galna såhär års. Försöker dock lugna dem med att jag redan har fullt hus men det går inte så bra ;)

  Ha det fint!
  Kram
  Sandra

  SvaraRadera
 4. Jadu, de kommer ibland de där tankarna och rösterna. Som det kan bli!
  Jag har inte hört av dem ännu men jag vet att det nog inte dröjer så länge till. Har nog inte hunnit känna efter ännu tror jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Haha, så skönt med någon mer än jag som tjuvstartar december!
  Och det där med att "gömma" grejer och ta fram dem och fejka förvåning skrattar jag gott åt; den varianten kör jag ofta här hemma! =)
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Sök hjälp! Genast! Nä, jag bara skojar jag tycker det låter helt normalt, tur att det finns något som kan pigga upp i det novembergrå!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Haha, här viskas det inte - det skriks! Högt och tydligt! Och jag släpar hem julros, amaryllis, tazetter och hyacinter. Skumtomtar har åkt ner i magarna och önskelistorna upp på anslagstavlan. Och med bara lite mer än 2 veckor kvar till 1:a advent inser jag att det kanske är dags att tänka på det där med fönsterputsning och att kolla av om alla ljus fungerar som de ska på stjärnor och adventsljusstakar. Julkänslorna har helt klart lagt sitt skimrande täcke över oss. ;)

  Njut av din helg kära vän och tack för att du förgyllde min dag med otroligt magiska och vackra bilder. Du är fenomenal! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Ha, ha, ha, du är rolig du. Men jag tror inte du behöver vara orolig, det är nog många som hör röster, jag hörde en röst alldeles nyss, som sade: sätt på kaffe, sätt på kaffe. Ja, då var det bara att lyda, annars får man inte tyst på dem! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS kaffet smakade gott! Tänk om man hade haft en lussekatt också!

  SvaraRadera
 9. Du är inte ensam om att höra röster. Glöggen fullkomligt vrålade åt mig när jag var på ICA igår. Var ju tvungen att köpa med en flaska hem för att få tyst på den. Det vore ju pinsamt om någon annan i affären skulle höra! ;)

  Ha en skön helg! Kram

  SvaraRadera
 10. Ler - ja, ännu har jag inte fallit men det är inte långt kvar innan jag är där, i fördärvet :-)Men det är ju bara en gång om året så jag tillåter mig att falla, för frestelsen.
  Ha en underbar trädgårdshelg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...