måndag 14 november 2011

Lökförsök

Vad ska man egentligen göra när man så väldigt gärna vill ha trädgården full med tulpaner på våren men samtidigt har ett gäng med tulpansniffande och tulpanälskande rådjur som hänger bakom buskarna i väntan på att få sluka upp allt det vackra???
Jag har tröttnat på att se rabatterna fulla med rådjursspår och beviset på deras fest dvs de avbitna stjälkarna. Jag har provat att näta in blommorna och det fungerar visserligen men det ser så väldigt tråkigt ut.

Nu har inte helt kapitulerat inför tulpangerillan (dvs rådjuren) utan har två försök på gång:
1. Jag har planterat tulpanlökar och krokuslökar i krukor som står utomhus täckta med löv och granris i väntan på våren. Dessa tänkte jag sedan placera ut på framsidan av huset där jag TROR att rådjurens har lite svårare att ta sig fram och hoppas då på en blommande entré.

2. Om inte försök 1 lyckas så har jag i alla fall ett garanterat rådjurssäkert experiment på gång. Om nu själva experimentet lyckas dvs!!! Charlotte skrev förra veckan på bloggen Svenska Trädgårdsbloggar om hur man kan driva upp lökar inomhus i kruka för en tidigare blomning. Detta nappade jag på direkt. Egna lökar. Inomhus. Inga rådjur. Så nu har jag 2 krukor med lökar i svarta sopsäckar ståendes i säckar i källaren. Det tar ca 13 veckor att driva upp dem så i februari sisådär får vi se om jag lyckats. Skam den som ger sig.Självklart går det bra att köpa hem tulpaner och ställa i vas men varför göra det enkelt för sig???

Ha en finfin måndag. Här skiner solen...

Hälsar Åsa

10 kommentarer:

 1. Haha, skam den som ger sig;) Hoppas du lyckas lura tulpangerillan! Underbara lövfoton i förra inlägget!!! Här skiner solen idag också, hälsar Linda

  SvaraRadera
 2. Hihi, ja alternativ två lär ju definitivt vara rådjurssäkert!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Hihi...ja varför.
  Hoppas det går bra på alla sätten.
  Skam den som ger sig.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Önskar dig all lycka till med dina tulpandrömmar! Du har ju helgarderat dig nu så någon blomma borde du ju få glädjas åt...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Det här är verkligen ett bra tips som även jag har gett mig på:)

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt att du inte får ha dina tulpaner i fred! Dom uschlingarna borde hålla sig i skogen!
  Tycker att du har bra planer för att få njuta av tulpaner i alla fall.
  Jag ska hägna in med nät, för att mota bort hararna. De är ganska duktiga på att äta de också. Sedan har jag beställt Finsk björktjära som jag ska testa att dränka in i wettextussar och hänga upp. Tror inte de gilla lukten.
  Lycka till!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Det ser ut att kunna bli fint tycker jag. Jag vet någon som gör stora nätklockor och sätter dem över tulpanerna i rabatten.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Nä inte ska man ge upp inte :-)) Har besök av råddjur emellanåt. Vissa år. Men oftast går det bra. Men de år de är här och glufsar blir man ju så himla ledsen. Åh, jag håller också tummarna för att det lyckas med sopsäcksmetoden. Just den har jag ju inte heller själv provat. I källaren har jag nu både varianter med krukor i sand och i sopsäck. Blir spännande att se resultaten :-)))

  Lycka till!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Är övertygad om att du kommer att få blommande Tulpaner i dina krukor till våren.
  Rådjuren får söka mat hos någon annan ;=)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Hoppas du får ha dina tulpaner i fred nu, det blir säkert mycket snyggt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...