torsdag 22 september 2011

Kontrasternas tid

September i trädgården är verkligen kontrasternas tid. Å ena sidan har vi luktärterna som fortfarande sprider sin ljuvliga lätta sommardoft medan vi å andra sidan har större delen av trädgården som håller på att förbereda sig för vintervilan. De skira vita och rosa luktärterna står verkligen i kontrast mot de färgsprakande löven, bären och vissnande växterna. Jag brukar vänta med att klippa ner de vissna perennerna till våren för jag tycker flera av dem är så vackra även när de är utblommade och torra. När de sen sticker upp som små frågetecken ut snödrivorna påminner de mig om att det ligger en hel trädgård där under och bara väntar på vårsolen och värmen. Det inger lite hopp när mörkret och kylan känns som jobbigast...


Att vara tyst är inte det lättaste ska jag säga! Speciellt inte en stressig morgon när klockan närmar sig 8:00 (skolstart) och det springer omkring två tokbusiga killar med kalsonger på huvudet och jagar varandra. I brist på röst får jag gestikulera och låta på andra sätt för att försöka få någon slags uppmärksamhet. Det gick till slut men jag kände mig som en frustande häst - utan ljud då ;-)

Nu har jag inhandlat septembernumret av "Garden illustrated" och ska avnjuta den tillsammans med morgonens tredje varma te. Bilden på framsidan av tidningen är helt underbar och är bara den värd tidningspriset.

Hälsar Åsa som FORTFARANDE väntar på sina vårlökar. Hade ju passat väldigt bra om de kom dessa dagar. En perfekt tyst syssla.

8 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Här blommar rudbeckian fortfarande men det är på sluttampen. Fin bild också med lövet och stenarna :-)
  Me like!

  SvaraRadera
 2. Jovisst är det stora kontraster....men fina sådana. Vet inte varför jag gillar höstfärgerna så mycket, men snyggt är det! Och frisk luft är det!//Helen

  SvaraRadera
 3. Ja det är tur att den ena morgonen inte är den andra lik....här kämpar vi med att få upp två tonåringar.
  Höst i trädgården är vackert samtidit som man lämnar den bakom sig med sorg.

  Ha de
  kram Anna

  SvaraRadera
 4. Ha ha kalsonger på huvudet vilka glädjespridare :-)
  Jag väntar oxå på lök...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Här blommar den nyinköpta Rudbeckian för fullt och har dessutom några knoppar som jag hoppas hinner slå ut innan frosten kommer.
  40 stycken porslinshyacinter ligger och väntar på att bli stoppade i jorden. Den dyngsura!
  Jättefina och inspirerande höstbilder, tycker
  Eva

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder! och jag ler åt kalsongerna på huvudet...
  Jag väntar också på lökar fast jag beställde ju mina i måndags :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 7. Jag det finns en hel del häftiga kontraster nu. Min vita petunia är finare än någonsin.
  Fina bilder! Det är 'bara' ca 12 veckor kvar till julafton och sedan vänder det...:))).
  Kram Maria

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...