söndag 18 september 2011

Frösamlarpyssel

Lite fröpyssel hann jag med denna helg. Det gäller att agera kvickt när lugnet lägrar sig hos barnen. Jag har haft frön från ringblomma, malva, vallmo och stjärnflocka liggandes på tork och de blev nu inpetade i små frökuvert vikta av gamla tidningar från farmors källare. Detta är första gången jag provar det här med att samla egna frön så det ska bli extra kul att se om det lyckas..... Vilken blomsterskatt i så fall!


En gammal veckojournal fick låna några av sina sidor till frökuvert - efter att jag kollat igenom den så klart. Det är så kul att kika i gamla tidningar och läsa om dåtidens händelser. Gillar även typsnitten och de blekta färgerna. Flera av annonserna, som väääääldigt tydlig vände sig till alla hemmafruar, var tecknade för hand. Mycket tjusigt!


Vad passar då bättre än att avsluta kvällens inlägg med ett gammalt husmoderstips som är väl beprövat och högaktuellt här hemma på Höjden just nu. Kanske är det fler än vi som besväras av blomflugeinvasion? Ni vet de där supersmå flugorna som plötsligt är överallt. Då kan man ta till följande knep:

* Fyll botten av ett glas eller skål med äppelcidervinäger och häll i en droppe diskmedel för ytspänningens skull. Ställ ut där flugorna härjar som mest. Garanterad flugmagnet och flugdöd. De gamla husmödrarna kunde allt sina saker!!!

Hälsar Åsa14 kommentarer:

 1. Fiffigt och snyggt att använda de gamla tidningarna till fröpåsar. Gamla tidningar är verkligen roliga. Vi hittade ett gäng i vår sommarstuga från 1934 då huset byggdes. Underhållande att bläddra igenom.

  Ha en bra vecka. Kram!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du samlat in egna frön! Fina fröpåsar...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Så vackra frökuvert du gjort!!! Man skulle ha en hel hög med gamla tidningar, för man kan göra så mycket fint pyssel med dom. Det är ju suveränt att spara egna frön. Har inte gjort något sånt alls i år. Förra året var jag mer aktiv och donade med frön och så.

  Ha en fin vecka!
  kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Ja det är kul att samla frön, så kan man byta med andra oxå. Vilka fina fröpåsar! Annat än mina vikta kaffefilter... ;-) Gamla tidningar är verkligen kul, särskilt annonserna!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka jättefina fröpåsar du gjort och det går säkert bra med frösamlandet.

  SvaraRadera
 6. Vilka gulliga fröpåsar....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Vilka bra tips. Blomflugetipset ska jag testa direkt!

  Och kan jag kan få användning för de gamla tidningarna från -26 som jag hittade i mitt förra hus. Tidningarna var den enda takisolering som fanns. Snacka om att det var "fritt blås" på på den ovanvåningen.


  Önskar dig en bra vecka!
  Tamara

  SvaraRadera
 8. Så fint du gjort med gamla tidningar, det skulle jag vilja prova men vet att tålamod inte är min starka sida..
  Tack för tipset med flugorna, kan lova att det behövs här hemma.
  Har du något mot myggor med..? KAn inte komma ihåg att vi har mygg problem så här sent på året.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. These are wonderful photographs! I love the beautiful sepia tones.

  Thank you so much for sharing this at The Creative Exchange.

  Have a wonderful day!

  lisa.

  SvaraRadera
 10. Vilka fina fröpåsar.

  Här konkurrerar äppelskörd, mustmakeri, matrester till hönsen och kompost med äppelcidervinägern... men jag försöker...

  SvaraRadera
 11. Det är kul att samla in frö och sedan kunna så sina egenplockade fröer. Fina påsar du gjort. Jag brukar oftast bara dra av frön från fröställningen och strö direkt i rabatten..men jag kanske ska börja samla in jag med så det blir lite mer organiserat....:)).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Ja visst är det kul att samla frö (tyvärr glömmer jag ibland bort dem till våren bara...) Söta frökuvert du har gjort!
  Ullis

  SvaraRadera
 13. Vilka fin fina påsar du har gjort.
  Äkta hantverk...
  Fint med egna fröer.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...