lördag 17 september 2011

Höstbukett och en liten recension

Som jag berättat och visat i tidigare inlägg så är det mest rosa höstblomning kvar här i trädgården på Höjden. Men det räcker fint om man vill göra sig en höstbukett i septembersolen - och det ville jag!!!


Två sorters dahllior, den rosa som jag döpt till Elsa efter fina grannen jag fick knölarna av och svart/röda Arabian Night, höstanemon och kärleksört. Jag tycker det passade fint att blanda de olika rosa nyanserna och strukturerna. Höstanemonerna som är så skira och lätta, den tjocka och robusta kärleksörten tillsammans med de diviga, färgstarka dahliorna. En härlig rosa/svart/röd mix!


Sen är det ju väldigt kul att få leka lite med bilderna i photoshop, ett program vars alla oändliga funktioner jag enbart kan en bråkdel av. Men det är ju kul att leka och få testa sig fram och upptäcka nytt. Ett klick här och ett klick där....AHA...då hände det HÄR:


Jag och pojkarna har ytterligare en helg tillsammans eftersom M är i Göteborg. Dagens stora projekt blev cykelutflykten till stora mataffären för inköp av det obligatoriska lördagsgodis vilket tog större delen av eftermiddagen med diverse sidospår och cykelpauser. Vi hann även med en lång pysselstund med fladdermöss som tema (på barnens begäran) och så hemlagad pizza till middag där alla fick en egen hörna för att tillgodose  allas olika smaker. Lilla mamman gör så gott hon kan... :-)

***

Konserten igår var otroligt bra och inspirerande. Kul med nya musikermöten. Här var det Lagaylia Frazier som med sin soul/funk/rock bakgrund mötte jazzherrarna i pianisten Jan Lundgrens trio. Ett mycket lyckat möte där Lagaylias elastiska och uttrycksfulla röst och avslappnade personlighet samspelade på ett fantastisk fint sätt tillsammans med de mer stillsamma, men otroligt skickliga, musikerna i trion. I de till synes improviserade mellansnacket bjöd hon på sig själv på ett härligt, okonstlat sätt vilket resulterade i en hel del hjärtliga skratt från oss i publiken. Ibland kan jazzkonserter bli så himla svåra och musikernördiga (vilket jag i o f också kan uppskatta) men det var så härligt att få en helt annan, avslappnad, attityd utan att för den delen tumma på kvaliteten på musiken. Det var världsartister vi fick höra igår.....och dessutom på hemmaplan. Ett stort plus ;-)

Hälsar Åsa som njuter av lugnet och det låga snusandet från sovande barn


15 kommentarer:

 1. Himmel vilken vacker bukett! Färgerna är underbara. Nästa år ska jag frossa i dahlior:)).
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det låter som du har en härlig helg! Kul med en riktigt bra konsert, mys med småkillarna och trädgårds- och datorfix - mysigt alltihop!

  Buketten är alldeles alldeles underbar!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder att få vila trötta ögon på, efter en dags röjande i gamla saker..., hoppas på att få provsitta soffan om ett tag:) //sweet dreams önskar Linda

  SvaraRadera
 4. .... och härligt med lite skön musik som du länkat till:) tycker Linda

  SvaraRadera
 5. Super smukke billeder af en rigtig efterårskomposition........

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 6. Det är extra kul med fådda växter tycker jag....de blir lite personligare, typ...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina finesser du hittat i fotoprogrammet. Kul!

  De där blommorna bildar garanterat en kanonfin bukett såhär på hösten.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara höstbilder du bjuder på och så härliga färgar! Jag tycker också om det rosa som går lite mot lila såhär på hösten!

  Ja, visst är det kul att trixa med bilderna!
  Ha en fin söndag!
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Så fin bukett. Visst är det kul att få leka lite med bilderna.
  Lagayliaär såää bra och Soul/funk/RnB är helt i min smak. Hoppas att du verkligen njöt i fulla drag! Kram Pella

  SvaraRadera
 10. Underbar höstbukett - kraftfull men lite romantisk ändå!
  Fortsätt och njut, än är helgen inte riktigt slut, säger
  Eva

  SvaraRadera
 11. Vilka härliga färger du fått till i bilden, snyggt!

  SvaraRadera
 12. Your flowers take my breath away. All those pink tones, love your pictures.
  Har det bra

  SvaraRadera
 13. Lovely combination in that arrangement! Don't you love what you can do in Photoshop? I'm with you, in that I only know a fraction of what PS can do.

  SvaraRadera
 14. Sorry. Didn't mean to be Anonymous!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...