söndag 25 september 2011

Du heter...

.... Ingrid Marie!

Alltså inte jag men vårt gamla äppelträd. Mina föräldrar hade svaret med sig hem från äppelmarknaden i Kivik. Nog har vi haft våra aningar att det var just denna sorten men nu är det alltså klubbat och klart och vi kan njuta lite extra av våra namnade äpplen ;-)


Ingrid Marie är ett höst- och vinteräpple som har sitt ursprung i Danmark. Det plockas i oktober eller november men har lång lagringstid. Sorten härstammar från ön Fyn i Danmark och är uppkallat efter läraren K. Madsen dotter. Trädet hittades bland hallonplantor och hade förmodligen grott från ett frö från Cox Orange. Ingrid Marie är härdigt i zon 1-3 .


Det har verkligen varit en riktig kalashelg - i ordets rätta bemärkelse. T fyller 4 år idag och hade barnkalas igår och familjekalas idag. Aldrig har väl ett barn längtat så mycket efter ett kalas och födelsedag som denna T (eller är det någon som kanske känner igen sig?). Det har pratats, och längtats, och räknats dagar, och räknats ännu fler dagar för inte kunde det väl vara sååååååå länge kvar. Det har gråtits och önskats och fixats och donats. Vi började så sakteliga sprida ut förberedelserna för att det hela inte skulle bli alldeles outhärdligt för honom. En dag inhandlades det inbjudningskort, en annan så skrevs dessa kort, en tredje lades de i de rätta brevlådorna osv fortsatte vi med inköp av ballonger, skriva önskelista... TILL SLUT kom dagen D och det var nästan för bra för att vara sant!

Nu har nedräkningen börjat inför nästa födelsedag. Då är det 7-åringen som ska firas och det skrivs önskelistor, och räknas, och planeras, och funderas.....;-)

En hälsning till er alla från

Åsa


6 kommentarer:

 1. Toppen att du vet att du har ett Ingrid Marie-äpple. Visst smakar äpplena lika gott utan att man vet sorten men det blir liiite roligare när trädet har ett namn :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Jag sitter med ett stort leende när jag läser ditt inlägg! Tänk vad viktig en födelsedag är i en viss ålder. Mitt lilla busfrö här hemma blir två och har inte kommit dit än men vi får väl se om två år...
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Ja och vips fyller de 14 eller 16 och fortfarande är det en massa förväntningar och det önskas och räknas fortfarande.....
  Ingrid Marie är en gos äppelsort....och man kan spara dem och äte dem långt in på våren.
  Ha det bra )

  SvaraRadera
 4. Grattis till din T! Ja, födelsedagar är omgivna av ett magiskt skimmer numera, vilket innebär desto mer förberedelser för föräldrarna för att leva upp till alla förväntningar. Men det är kul! Min T är ju bara två, men storasyster A däremot fyller fem i vinter. Nedräkningen har redan börjat!

  Våra två små äppelträd är också Ingrid Marie. De brukar ge jättemycket frukt men i år blev det endast fyra äpplen! Istället för fyra lådor... en elak köldknäpp just när de skulle blomma troligen. De är supergoda att göra mos på, tycker jag!

  Ha en bra måndag! Själv ska jag vabba med snorig T. Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Åh. Tänkt att ha ett Ingrid-Marie i trädgården. Ett av mina favoritäpplen. Vi har också fått en del sorter bestämda och min favorit här i trädgården är Rosenhäger.

  Här har 2-åringen för första gången förstått att man "fyller år" vilket han gjorde förra veckan. Han verkar också förstå innebörden av presenter, att man kan ge och att man kan få. Och så sjungs det Ja må han leva i tid och otid :-)

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder du tar! Ingrid Marie är ett av mina favoritäpple, snyggt är det också!
  Ha det bra!// Ida

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...