söndag 11 september 2011

Pysselsöndag

Jag har varit ensam med barnen hela helgen då M varit i Göteborg och det är bara att inse att det inte blir så himla mycket trädgårdstid då. Jag lyckades få ner några lökar i marken, Allium "Purple sensation", men när jag kom in igen var det fullt vattenkalas i köket!!! Jag säger bara vatten och barn ;-) Längtar efter de lökar jag beställde från odla.nu. De borde allt komma nu i veckan hoppas jag.

Trots febertoppen hos T igår var han feberfri och ganska pigg idag och vi hade, när allt vattnet väl var upptorkat, en riktigt mysig dag. Det blev en intensiv rita och pyssladag och det veks loppor för glatta livet.      
Kommer ni ihåg lopporna som man viker till i papper, färglägger med olika färger inuti och skriver olika små uppdrag som man ska utföra bakom varje färg? Det har blivit mycket hoppa på ett ben, gå baklänges, krama någon och rita roliga figurer idag! Baka gjorde vi också, halva kakan var ren sockerkaka (T val) och andra halvan var med svarta vinbär (S val). Alla nöjda och glada. Som förälder blir man expert på att kompromissa och välja sina krig.


Lyssnar på...
Jag kommer att fortsätta tjata om Ane Brun men hon är bara såååå fantastisk och nya skivan "It all starts with one" kommer att bli en mycket långvarig favorit. När jag upptäcker ny, bra musik så formligen inhalerar jag den dvs jag lyssnar uteslutande på den om och om och om igen. Min hittills längsta musikinhalation (!!!) är Salem al Fakir vars musik går på ständig repeat framför allt när jag kör bil. Mer om min kärleksförklaringen till Salems musik spar jag dock till ett annat inlägg ;-)

Ska jag välja ut några favoriter från Ane Bruns "It all starts with one" så blir det följande (svårt val):
* These days
* Do you remember
*Undertow

Gå in på Spotify och lyssna - eller ännu bättre, köp skivan!!! Gört`!

Hälsar Åsa från sin AneBrunmusikdimma!!!

12 kommentarer:

 1. Låter som en underbar söndag och visst är det något med vatten och barn. F kan sitta i timmar med vattenbaljan och vattenkannan :-) Jag sjunger i en barbershopkör som heter Rönninge show chorus. Vet inte om du känner till barbershop. De flesta tänker på fyra män i stråhattar men den bilden är väldigt långt borta från det vi gör :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Åh, lopporna minns jag minsann, dock inte hur man gör dem... Är det månne fina Rice-muggar som hittat till Höjden??
  Jag har oxå fått lyssna lite på Ane Brun idag;) mysig musik, tror bestämt att jag får leta upp lite mer på spotify i veckan. Hoppas lilla T mår bättre nu! //Linda

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig söndag ni verkar ha haft, och vilket jättefint collage! Ja, man får ligga i för att få något gjort i trädgården, och det gäller att vara påhittig så att barnen har något att göra medan man håller på.
  Igår vattnade Tage tex hela trädgården, sig själv, min cykel och sin syster. Han var nöjd! :) Trots att även han hade feber i lördags, de kanske är synkade våra små killar på T?

  Jag är också helt såld på Salem al Fakir. Vilken begåvning! Ane Brun har jag inte lyssnat på så mycket, men gillar henne. Hon har verkligen en säregen röst!

  Ha en fin start på veckan! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Men hallå, jag skrev alldeles nyss en kommentar till ett annat inlägg om trädgårdsböcker som nu bara är borta. Vad hände?

  Förutom trädgårdsböckerna skrev jag om hur mycket jag älskar dina fantastiska biler av dahliorna här nedan. Helt magiska och så läckra färger :)

  Sedan ville jag också passa på och tacka dig så jättemycket för den fina awarden som du skickade vidare till mig. Tusen tack! Vad glad jag blir! :) Den ska jag ta och klura lite på. :)

  Sköt om dig fina du och ha en riktigt härlig vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Oj...jag är långt från loppor och vattenlek, min yngste är tolv. Men kul är det fortfarande...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Man kan lugnt säga att det var länge sedan jag vattenlekte med egna barnen, numera får det bli barnbarnen och till och med dom börjar bli för stora..
  Loppor veks när jag var barn, men jag kan inte minnas att de kallades just 'loppor'. I våra stod det kommentarer som 'Du är kär i Bosse', eller 'Din pappa luktar snus' - förnedringsloppor?
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 7. Vilket ljuvligt kollage som bara sprider goaste mysstämningen:)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. A lovely collage! The cake looks delicious.

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig söndag!! Åh, ja.... lopporna minns jag. Nä, nu ska jag verkligen ta och lyssna på din favvo. Gör en spellista varje månad som jag nöter sönder hahah.....Snart dags för en ny.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Hej.
  Såg att du hade hittat till mig och nu har jag hittat till dig.
  Jag lyssnar också gärna på Ane Brun :-)

  SvaraRadera
 11. Så mysigt det ser ut med barnapyssel, men den tiden är sen länge förbi hos oss. Nu ska jag lyssna in mig på Ane Brun.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken mysig dag ni haft:-)
  Kram Hanna C

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...