lördag 18 augusti 2012

Utflyktslördag


Vi gjorde en utflykt till nordvästra Skåne och Nimis som ligger i Kullabergs naturreservat.
Nimis är ett stort konstverk byggt av drivved som bildar gångar, torn och rum. Konstnären Lars Vilks ( som för övrigt var där och byggde idag tätt följd av sina 2 säkerhetsvakter) har byggt på Nimis sedan 1980. Det har även pågått en rättsprocess sedan dess eftersom konstnären saknar bygglov för sitt verk. Nimis har blivit en stor turistattraktion som överlevt både rättsprocesser, stormar  och bränder (eller i alla fall levt upp igen efter reparationsarbete). Senast jag var här hade jag storebror i magen och var tämligen höggravid. Jag vet inte varför men just då tyckte jag att en utflykt till Nimis var en lysande idé. Alla som varit där vet att stranden där Nimis ligger är mycket otillgänglig. Det är över 2 km promenad på mestadels mycket branta stigar. Om jag pustade och svettades idag så var det inget emot vad jag gjorde då. Det flög nog ut en och annan svordom ur min mun också ;-) Idag var det mest lillebror som knorrade lite på uppvägen.

Vi for sedan vidare ut på Kullaberg och promenerade ner för nästa branta stup vid Josefinelust. En liten stenvik där jag varit flera gånger som barn. Till skillnad från vid Nimis så var det bara vi här. En egen vik! Svindlande utsikter, svalkande bad, det härliga ljudet av stenar som stöter mot varandra. Godaste pizzan intog vi på hemvägen i kvällssolen med utsikt över fälten och Kullaberg. Så stilla och vackert.

Träningsvärk i morgon kanske?

Hälsar Åsa

6 kommentarer:

 1. Men så härlig utflykt! Skåne måste ha allt och lite till. Nimis gör mig nyfiken. Så inspirerande och kreativt. Mycket passion bakom.

  Vackra foton som jag ska njuta av igen nu!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Där är så fint....men det var ett tag sedan vi var där.
  Undrar lite om de hjälpte till, säkerhetsvakterna alltså? :))
  Kramar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej. Stod mest och spanade runt på alla hotande besökare bakom sina solglasögon och följde vilks på nära avstånd. De såg lite smått förvirrade ut när han hoppade i vattnet för en simtur. Ska vi också i eller;-)

   Radera
 3. Men Åsa, nu fick jag ju en enorm lust att åka på utflykt dit! Vi har inte tid för det idag men det kanske kan bli en helg innan hösten blir för kall. Vi har varit på Kullaberg ett par gånger men nu är det några år sedan.
  Skrämmande att LV behöver gå med säkerhetsvakter nuförtiden.

  Ha en fin söndag! Vi tar mat med oss till stranden mot kvällen för att ha det mysigt tillsammans. I morgon är det jobb för mig igen och på tisdag drar Erica och Oscars skola igång. Allt som vanligt, på gott och ont.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska miljöer, de måste jag besöka!

  SvaraRadera
 5. Å, Nimis, jag gillar Nimis, fast jag har aldrig sett den i verkligheten, men alla strider som varit runt den. Det var väldigt, väldigt vackert på dina bilder runt omkring där!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...