måndag 13 augusti 2012

Tusen trädgårdar - hos Hanna i Tages


Igår när det var Tusen Trädgårdar hängde jag hemma hos Hanna i hennes underbara trädgård i Malmö. Alla som följer hennes blogg I Tages Trädgård vet ju vilket jobb hon och hennes man lagt ner för att forma trädgården så som de vill ha den. Det har grävts och burits, planterats och flyttats växter, lagts gångar och byggts växthus. Och mycket mer. Allt på en ofattbart kort tid. Resultatet har blivit en underbar oas där man inte kan undgå att känna sig glad och välkomnad. Stor som liten.

Har man en busig lillebror i familjen som gärna norpar och nyper och plockar och bryter så kanske inte det allra mest frestande trädgårdspiffet är framme daglig dags. Men är det tusen trädgårdar är det klart att det ska piffas. Och det mesta fick stå ostört - ganska länge ;-) Det är klart att flytande ljus, vackra snäckor och vattenblänk måste undersökas ordentligt, eller hur?!

Trädgårdspenseln har Hanna verkligen full koll på och trädgården är hennes tavla. En tavla som man inte bara beundrar på avstånd utan som också inbjuder till lek, samtal och pyssel. En trädgård att vara i. Trivas i. Den är ett lysande bevis på att det går utmärkt att kombinera ett stort trädgårdsintresse med småbarnsliv och småbarnslek. Jag tror att alla som besöker Hannas trädgård, oavsett ålder, blir fyllda av inspiration och trädgårdsglädje. Jag vet i alla fall att jag blir det!Glöm nu inte kika in på Hannas blogg om du nu inte gjort det tidigare. Skynda, skynda... ;-)

Hälsar Åsa

5 kommentarer:

 1. Vilken dröm! Sån där härlig blandning av allt. Tack för det här fina tipset...Tages trädgård, bara namnet låter skönt och inbjudande!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder från Hanna och hennes familjs trädgård. jag är också impad över deras trädgårdsenergi! Som vanligt var det roligt att träffa dig.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att se hennes trädgård genom din kameralins. Läste att du varit till stor hjälp där under dagen. Härligt att ha någon som ställer upp så.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg om min trädgård och så kul att få se den genom dina ögon! Gillar bilden med Tages ivriga lilla arm extra mycket! :) Idag är jag trött men lika glad som igår. Det kändes som den bästa tänkbara finalen på alla våra ansträngningar den här våren och nu är det tid att vila. Hoppas du kommer hit och hänger snart igen under lite lugnare former! :) Kram och hoppas allt gått bra idag

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder från "Tages"! Det är verkligen kul att se hur en och samma trädgård kan presenteras på så olika sätt. Allt beroende på vem som är bakom kameran. Vi är ju olika och ser/fokuserar/går igång på olika saker. Och tur är väl det :)

  Vilken kul idé med vardagsmönster!
  Ska se om jag får tummarna ur och gör ett försök...

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...