torsdag 9 augusti 2012

Tid att må bra. Tid för dahlior.Det är inte bara kaffekannor som jag hållit utkik efter på mina loppisbesök i sommar. Jag har även letat efter små vaser. Gärna i grönt och blått. Fina att ha flera tillsammans eller bara en. Och så dahliorna förstås! Det blir en riktig primadonnefest när de möts. Gillar att blanda de olika färgerna. De strålar. Kan inte se mig mätt.

Jag fick frågan om min må-bra-dörr och hur jag gör. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt ännu. Det är nu det börjar. Det nya. Jag öppnar dörren och ska försöka bryta gamla osunda mönster. Något jag t r o d de jag hade gjort. Men så var det inte. Visade det sig. Klart och tydligt. Skaka av mig lite av det där duktighetsdammet. Pauser. Det går inte att effektivisera bort dem. I alla fall inte med hälsan i behåll. Pauser är viktiga. Även för fröken duktig. Att göra saker som jag tycker om är viktigt. Saker som inte har med jobbet att göra. Att ta mig den tiden. Överhuvudtaget är det viktigt att det finns en inte-jobba-tid. Varje dag. Det farliga med att ha ett jobb man tycker väldigt mycket om är just att man tycker så väldigt mycket om det att det finns där hela tiden. Jobbjaget stänger aldrig riktigt ner utan tickar på lite hela tiden och slukar energi och kraft. Jag lyckades stänga ner helt och hållet till slut och ska nu sätta igång igen på ett mer energisnålt sätt.

Jag tar medvetna steg in genom må-bra-dörren. Bara det är stort. Att vara medveten om det jag vill förändra. Och vad som är viktigt. För mig. Det kan låta så enkelt. Förändring. Att vara självmedveten. Styra över sin tid. Leva här och nu. En sak i taget. Lyssna inåt...
Inte alls enkelt. Inte alls.

Det tar tid.
Jag har öppnat dörren...och har dahliorna med mig in...
De färgstarka :-)

Hälsar Åsa

16 kommentarer:

 1. Men Åååå, så fint!!!
  Otroligt effektfullt med en enda blomma i ver och en av de små vaserna!

  Jag vet inte om du hann se min kommentar i ditt förra inlägg? Jag har en fråga till dig där! :)

  Kram // AH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är faktiskt" Magnusar" (!) på bilden du frågade om. Men jag måste erkänna att jag tycker de ser aningens annorlunda ut i år mot tidigare år. Vet inte riktigt vad. Kanske lite sprödare och tunnare.
   Kram Åsa

   Radera
 2. Vilka vackra stilleben OCH kloka ord:)
  Kram Malena

  SvaraRadera
 3. Viktige ord du formidler her! Å ha det bra, å kunne stenge av og ikke ta med jobben hjem. Det er vel ikke like enkelt for alle. Min jobb består i å produsere stoler, døde ting ikke sant? Men om man jobber med mennesker med ulike skjebner, er det ikke like enkelt å legge det fra seg når man går hjem for dagen! Håper du klarer det :)
  Nydelige georginer, en absolutt måha-plante! En plante en virkelig ikke kan unnvære.....Og når man jobber i hagen, er det det meste helsefremmende en kan foreta seg! Så, vær i hagen, snus inn duftene, og senk skuldrene!
  Lykke til! Klem!

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara små vaser i alla dess storlekar. Snyggt
  Har du fått mail från mig, inbjudan?

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Att skriva ner sina mål har jag kommit fram till, är bra. Då syns det, finns där.

  Blir inspirerad av din må-bra-dörr. Jag ska öppna min med, på lite större glänt.

  Vackra glas och dahlior ingår gärna i min värld.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Så fint så fint!
  Jo, visst är det viktigt att man hittar sina pauser här i livet. Jag har bara en hum om vad du sysslar med men tror att vi har stor förståelse för varandras arbete och det engagemang som går utöver ett "vanligt" 9-5 jobb. Sedan jag fick barn har jag dock andra prioriteringar och önskar mig ibland ett jobb utanför kultursfären. Jag tänker mycket tankar kring att öppna och stänga dörrar.
  Kan också passa på att berätta att jag häromnatten hade besök av dig och Tages-Hanna. Inte illa vad bloggvärlden för med sig :-)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, det låter enkelt att stänga av och inte var så himla duktig. Det är inte så enkelt när det ständigt finns signaler runtom som säger annat än det jag strävar mot, kämpar för och tror på. Ett exempel är att man på mitt jobb påminner personalen om att kolla sin mail på sommaren (de flesta har ju långledigt på sommaren eftersom de tär en skola). Jag skriker nästan högt när jag hör det och vägrar tvärt. Inte ska jag tänka på det under min ledighet. Är det någon förändring eller liknande som är SÅ viktig att jag verklgien måste veta det innan jag jobbar igen så får man ta kontakt med mig på annat sätt. Då ligger det inte på mitt ansvar menar jag.
  Jag är mycket noga med jobbfri tid!

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Kloka viktiga ord och vackra bilder :)

  SvaraRadera
 9. Fina du, så bra du skriver! Jag kan inte sätta ord på det som du kan. Men känner ju så igen mig, dina ord stämmer så bra in på mig och min höst med nya lärdomar som börjar nu. Nu gäller det, och lite vingligt känns det allt. Men det kommer gå bra.

  Underbara bilder som man blir glad av! Och snart är det söndag, det blir fint. :) Kramar från Hanna

  SvaraRadera
 10. Hej Åsa!
  Vilket klokt inlägg och jag tar till mig varje ord. Precis det du skriver behövde jag just nu. TACK!!! Jag måste också hitta den där 'må-bra-dörren'. Mitt liv rusar på i 120 och det känns som att vi inte hinner njuta av allt fint vi gör. Det har varit många o långa diskussioner här hemma i sommar om livet, vardagen och det vi har, just här o nu.
  Jag sysslar också med det jag älskar, men någonstans finns det ändå en gräns. Mitt liv består av för många 'måsten' just nu och jag måste stanna upp och förmodligen också hitta den där dörren.
  Det har varit jättemycket med butiken i sommar och jag hoppas o tror att bara jag öppnar den nu, så faller allt till ro.
  Kanske borde jag också ta några blommor med mig genom dörren :)

  Jag kommer att ha öppet butiken varje fredag o lördag till att börja med och det blir också en web-butik. Små saker kommer jag att kunna skicka, men annars tror jag att det får bli mycket hämtning. Jag bor ju inte vid världens ände ;o) Hoppas du har lust att kika över nångång!!!

  Njut av helgen och solen, för den kommer, det har vi beställt ;o)
  Kramar
  Ulrika

  SvaraRadera
 11. vackert och bra skrivet kära du! känner igen mig. söker nytt jobb nu för jag trivdes dock inte så bra på mitt förra, men vill också ha den där tiden att bara leva, att skapa, att vara..bara..och det är inte lätt. jag också så mycket fröken duktig. stressar lätt inuti och finner bloggen som en positiv affirmation, men man får jobba för det varje dag minsann. hoppas din dörr får vara öppen, så går jag in i min samtidigt. underbara bilder och håller med dig med vaserna...många och gärna grönt och blått. och inte att "plocka ihop" (ler)
  ankskylt lät för himla fint..

  fredagskyssar Lycke

  SvaraRadera
 12. Dahliorna... wow, så coola och vackra på varje gång. Stora, färgstarka... otroligt fint att ha dem i varsin vas så där. Hoppas det går bra med dina intentioner. Jag skulle själv behöva bli mer "mindful", dvs närvarande i det jag gör och inte splittra upp mig så mycket. Kram och lycka till! PS. Du skulle hört av dig så kunde jag bjudit er på fika när ni var så nära!!

  SvaraRadera
 13. På varje gång... menade nog samma gång!

  SvaraRadera
 14. Älskar dina vackra dahlior & de lika fina vaserna:)) blir glad av att titta på dem, både i verkligheten & här på bilderna. Fina & tänkvärda ord om att vara här & nu, tror det kommer att gå fin-fint, och påminn gärna mig oxå emellanåt:)
  Kram//Linda

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...