fredag 10 augusti 2012

Fotoutmaning: Vardagsmönster


Jag har blivit tokinspirerad
Upphovet till det hela är boken "Rapport!" av formgivaren Lotta Kühlhorn där hon berättar om sina inspirationskällor,  vi får följa hennes arbete, se olika mönster samt även få tips hur man själv gör mönster steg för steg. Jag blev som uppslukad. Det var så mycket som trillade på plats.
Jag har alltid varit fascinerad av mönster, tryck, färger och former. Kartor, bilder sedda uppifrån, geometriska figurer, saker som ligger i en "viss" ordning. Allt handlar om mönster. Att fotografera och komponera bilder handlar också i högsta grad om mönsterbildning.

Mönster i vardagen. Bilder från nuet. Stilleben, moodboard, mönster...kalla det vad du vill. En bild som berättar om idag.

Min temugg med yogite, mobiltelefonen som tydligen inte klarar av ett dopp i hajbassängen på Universeum i Göteborg, mina försök att lära mig virka, chili och sockerbönor från köksträdgården, noter till någon sångövning, diamanten och en av tjuvarna till spelet "Försvunna diamanten" som jag spelar med barnen, bladen till mina doftpellisar som jag gnider när helst jag går förbi dem. Och så dahlia och ringblomma så klart. Just nu.

Hur ser d i t t vardagmönster ut just nu?
Gillar du mönster precis som jag så kan du väl ta en bild, lägga ut den på din blogg eller liknande och länka hit. Lämna sedan en kommentar här så länkar jag tillbaka till dig.

En liten augustivardagsmönsterfotoutmaning.
Kan det vara något?

Hälsar Åsa

Fler vardagsmönster hittar du hos: Marinas trädgård, Lantloppan, Min rosendröm, Stickling på väg upp

11 kommentarer:

 1. Härligt med böcker som inspirerar. Jag läser Ulla Molins bok just nu som jag låtat på biblan, den är verkligen läsvärd. Jag är gärna med i din utmaning, ska ta fram kameran imorgon :-).

  SvaraRadera
 2. Absolut! Jag måste ta mig en funderare....vet inte just nu hur mitt moodboard ser ut . Men är lockad att tänka på det så. Tycker också om mönster, samband, färg, form, material.

  Vad fint du gjort och roligt att bli inspirerad av Lotta K och hennes bok!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt det lät, jag älskar också mönster i alla dess former men just nu hinner jag inte fixa till en speciell bild men du får gäna kika in på min blogg och titta på alla spindel/raps mönster jag fotat nu i kväll.
  Ha en skön helg.
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Det här lät ju riktigt roligt.. ska ta mig en funderare, ditt vardagsmönster ser vackert ut tycker jag.. =).. ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 5. Låter roligt. Jag vill vara med, men hinner inte idag eftersom jag står på mässa hela dagen. Tänker du ätt man ska göra det en gång, eller flera dagar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om du vill vara med. Samla saker som visar/symboliserar din dag/känsla/stämning just idag, igår eller sista tiden. Lägg ihop dess till en mönster och ta en bild. Eller flera :-)
   Kram

   Radera
  2. Hej Åsa!
   Jag har fortfarande inte hunnit med...men tycker att det är ett roligt sätt att visa sin dag på. Så jag ska göra. Åker dock på marknad nu i helgen och har haft en fullt upp vecka. Blir nog lugnare när det blir vardag igen nästa vecka.

   Radera
 6. Det här låter roligt! Jag ska absolut samla på mig lite augustikänslor nu. Återkommer.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Nu gör jag ett inlägg om vardagsmönster.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Sånt här tycker jag är jättekul! Antar självklart utmaningen med mitt bidrag :-)

  SvaraRadera
 9. Hallå Åsa!
  Jag har gjort en moodboard, bättre sent än aldrig, med inspiration ifrån ditt fina inlägg här.
  Min handlar om att bryta vardagsmönster så här i augusti och påbörja något nytt :)
  Kram!
  http://stickling.wordpress.com/2012/08/25/moodboard-augusti-2012/

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...