fredag 30 mars 2012

Växthus

Det har flyttat in ett litet växthus här på Höjden. Det ligger fortfarande nerpackat i sin låda men ska så småningom få en plats i den kommande köksträdgården. Växthuset är i kanalplast och 6 kvadratmeter stort dvs något mindre än det som syns på bilden. 
Min dröm om ett växthus innehöll egentligen ett stort växthus i glas och murad sockel där det finns plats för både odlingar, växtpyssel och fikastunder. Jag hade helt fastnat i den där drömmen om det STOOOORA växthuset men så dök det här mindre alternativet upp och det känns faktiskt som det kan vara en bra början för en växthusnybörjare som jag. Drömmen om det stora växthuset finns fortfarande kvar men i väntan på att den ska gå i uppfyllelse så börjar jag med att känna mig fram i den mindre skalan så får vi se om vi kan bli  kompisar växthuset och jag :-)

Igår inhandlades det ett gäng med pallkragar så nu börjar iordningställandet av köksträdgården komma allt närmre. För er som bor i Malmö med omnejd och vill handla pallkragar kan jag rekommendera ett besök på Malmö Pall. Här kan man köpa begagnade pallkragar för en billig peng. 80 kr för en helpallskrage och 60 kr för en halvpallskrage. Med lite olja och färg på så blir de som nya igen. 

Bilden har jag lånat HÄR
Hälsar Åsa

4 kommentarer:

 1. Härliga nyheter och GRATTIS! Nu kan vi följas åt som växthusnoviser! Fick köksträdgårdsbibeln på posten idag, tusen tack för tipset. Nu ska här odlas i det lilla huset!

  Och Malmöpall är en guldgruva! Undrar om de är förundrade över strömmen av trädgårdsfolk som vallfärdar dit bland långtradarna? Höjt priserna igen har de i alla fall gjort, så de är nog med på noterna. ;)

  Hoppas du får en fin fredagskväll! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Vad roligt du kommer att få, växt huset liknar mitt och jag är JÄTTE nöjd, det har hållt i många år nu.
  Ha en skön helg.
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Spännande! Jag hade ett på 5 kvm tidigare och det gick att både odla och ha stol för fika stunder där.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Grattis! Det är smart att ha delmål till det stora målet. Måste vara helt underbart att kunna börja plantera och fixa. Ljuvliga dröm!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...