lördag 17 mars 2012

Pilklippning


Efter ett tips från Hanna begav sig T och jag igår oss iväg för att klippa pilgrenar på en närliggande pilodling efter att ha lämnat storebror på skolan. Det var en underbart vacker morgon med ett gyllene soldis och pilfältet (om man nu kan kalla det så) skimrade så vackert med dess olika färger från brun till orange till rött. 


Jag tänkte prova på att fläta växtstöd till luktärter och bönor och fick flera tips av pilförsäljerskan om hur jag skulle gå till väga. Hon tipsade även om att fläta en koja till barnen. Det lät inte så väldigt komplicerat men jag tror jag börjar med växtstöden och ser hur det går med dem så får vi se sen. Nu ska i alla fall de klippta grenarna stå och torka ett tag innan jag börjar mitt pilflätningsprojekt. Ska bli så kul att prova...


Hälsar Åsa och 8 kg pilgrenar

12 kommentarer:

 1. Hurra vad kul att du kom iväg och så fina de ser ut! Det ska bli så kul att se vad du hittar på med dem, och räkna med att jag kommer att vilja gå kurs hos dig sen. Koja till barnen låter ju som ett jättekul litet projekt! En finfin kväll önskar jag dig. Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Så vackert och så roligt! Mitt grönsaks land är flätat av pil. Jag har letat som en tokig efter ett ställe att åka väg till för att skörda själv men har inte hittat något...än. Ska bli roligt och se vad du hittar på och en koja lät väldigt spännande.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Men vilken grej. Att få klippa pilgrenar på 'självplock'. Så fint med alla olika nyanser på kvistarna. Jag älskar alla sorters kvistar. Går att använda till så mycket. Och pil är ju alldeles bara bäst. Lycka till med alla kreationer.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Jag har planterat ut dom när risken för frost är över. Den sorten jag har sått och planterat är tuffare än vad man tror. Skulle tro att mina åker ner i backen i slutet på maj, början på juni lite beroende på hur våren blir. Förra omgången fick stå ute i sina krukor ett tag innan jag planterade dom i rabatten. Hoppas svaret hjälper dig lite!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Åååå....jag blir nyfiken....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Oj, det blir spännande att följa dina pilflätningsbravader. Kommer nog att bli jättefina klätterstöd.

  Ha en fortsatt skön helg. Kram!

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt! Vi har ett fält med energiskog en bit från oss. Där kanske man skulle kunna få skörda om man har tur. Har också funderat på koja till barnen. Det skulle nog vara uppskattat.
  Ha det fint!
  Anna

  SvaraRadera
 8. Wow, vad fint! Vilket projekt.

  Impad!

  SvaraRadera
 9. Hi Asa, How handy to have such an abundant supply of willow. I bet you could make all sorts of things with it!

  SvaraRadera
 10. Då har du och hitta på ett tag nu då? Det blir nog riktigt fint.

  SvaraRadera
 11. pil e the thing! jag älskar att fläta med pil men att få gå på ett självplock av pil - de e lyx! ska bli kul att se vad du hittar på.
  Jag har gjort en pilkoja åt barnen för några år sedan och den uppskattas! :)

  Ha en fortsatt skön söndagskväll!
  Kram, sandra

  SvaraRadera
 12. Så kul!
  Undrar om det finns någonstans här i närheten där jag bor som har "självplock"...? Finns så mycket fint man kan göra ju...

  Kram // AH

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...