tisdag 13 mars 2012

Om rådjuren bara visste...


...vilka godsaker som döljer sig bakom det lilla planket där mitt planteringsbord finns. Tulpaner och krokusar på väg upp. Rådjursgodis. De står där i sina krukor och lapar sol och samlar kraft. Jag tycker minsann att jag har varit smart i år som inte bjussar rådjuren på godiset direkt i rabatterna. Jag har liksom gett upp min dröm om ett färgsprakande tulpanhav och en gräsmatta insvept i krokusar. I år har jag planterat lökarna i krukor som jag sedan tänkte placera ut på strategiska ställen där jag har lite mer koll på de där fyrbenta, glupska typerna. 

Om bara rådjuren visste. 
Eller kanske de redan vet? Kanske de bara inväntar rätt tillfälle för kalas. Kanske är det jag som står där med lång näsa i morgon och gapar förvånat över tomma krukor. Vi får väl se.

Hälsar Åsa
6 kommentarer:

 1. Hoppas det lyckas så du får behålla dina fina lökar!!! Det är ju så tråkigt när odjuren jämnar dem med marken...
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna för dig men är rådjuren som de är hemma hos mig oroar jag mig för dina små älsklingar. Varje år samma sak! Men i år ska jag njuta eftersom vi hägnat in hela tomten... Jag 1 poäng, rådjuren 0...
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé :)
  Tror jag snor den till nästa år men hoppas ändå på att mina lökar som redan finns i trädgården ska få vara orörda. För tidigt att säga än kanske då jag upptäckte att de inte kommit så långt, men fingers crossed :)

  SvaraRadera
 4. En god idé! Jag förbannar dem när de kommer in i trädgården men ids inte riktigt att skrämma iväg dem heller. Vänta bara till dess grönsakslandet är anlagt. Då blir det annat ljud i skällan.
  Här planteras inga tulpaner. De blir bara rådjursmums...

  Ha det fint!
  Anna

  SvaraRadera
 5. Vilket smart drag av dej - att ändå få behålla sötsakerna! Det är verkligen bedrövligt att det blivit såhär och att de är så tama dessutom och inte verkar bry sej ens i tätorterna!

  Själv har jag klarat mej (peppar, peppar!)
  Lycka till med vårlökarna!
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Mmm! Njutning. Vackert.

  Bra att du håller koll!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...