söndag 4 mars 2012

Jag promenerar vidare


Det blev en söndagspromenad också. Orkar ni följa med?
Vi börjar gå längs med grusvägen. Solen tvekar. Vet inte riktigt om den orkar kika fram idag o c k s å.


De här raringarna kan man ju inte bara gå förbi utan att stanna och gulla med en stund.


Överallt ligger det nedfallna träd. Det var ju en del stormar som blåste i höstas. Kommer ni ihåg?


Nu är vi framme vid en av Kiviks alla äppelodlingar. Vi går lite högre upp för att få en överblick.


Härlig utsikt eller hur? Tänk när alla dessa står i blom och sedan dignar med frukt.Den ena äppelodlingen avlöser den andra. Här är det lite äldre träd.


Inne i skogen bredvid äppelodlingen såg jag denna skräphögen. Eller är det verkligen det? Bäst att kika närmare.


Vid närmare titt är det faktiskt en koja - gjord av skräp, stenar, bräder och annat. Kanske har det lekts affär här. Eller kanske är det ett litet hus? De som har fixat till detta har säkerligen haft väldigt roligt. Och har kanske fortfarande roligt här - får vi hoppas.


Vasken? Toaletten? Brevlådan? Eller vad tror ni?


Lite längre bort ligger detta som definitivt inte är någon koja utan bara ren skräpdumpning. Trist.


Vi vänder ryggen mot skäpet och blickar istället ut över den stilla äppelodlingen och havet som syns längst bort. Tack för sällskapet. Den sista biten går jag själv.

Helgens planer såg egentligen helt annorlunda ut men när den stora röda lampan som det står BROMSA UPP på börja blinka mitt framför näsan på en så är det bäst att lyda och stanna upp ett tag. Promenader, vårsol och vila var verkligen det rätta receptet för mig just nu. 

Hoppas ni också har haft en härlig helg i vårsolens glans.
Hälsar Åsa

7 kommentarer:

 1. Klokt att lyssna på lampan...eller rättare sagt att se lampan...eller...ja, du vet vad jag menar :-) Jättefina bilder med härlig gammeldagskänsla.
  Ha en härlig start på veckan!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Fina bilder från Kivik! Att stanna och gulla med snödropparna är helt i min smak!
  Jag såg att du skrev om Linnea i ett tidigare inlägg, henne är jag också mycket förtjust i! Jag läste Linnea i målarens trädgård många, många gånger för sonen, men jag tror det var jag som uppskattade de vackra bilderna mest... Och det gör jag fortfarande!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Tack för ännu en skön promenad! Det låter som du fick den vila du behövde och jag hoppas du kunnat ladda batterierna ordentligt. Den där kojan var ju för fin! Och dina bilder som alltid små konstverk. Kram!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat, att ta lampan på allvar! Jag borde också stanna upp, men det är svårt när man vill så mycket...
  Härlig promenad fick du i alla fall, att döma av bilderna. Och jag fick mig en riktig genomkörare; så långt som till Kivik har jag nog aldrig promenerat tidigare! (Men nu ska jag läsa om lördagspromenaden också, så snart blir det mer...)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 5. Jag är helt betagen av Kivik! Kan tänka mig hur det ser ut när alla träd blommor och när det är fullt med frukt. Havet som backdrop är jättefint.

  Det liknar lite de omgivningar jag har omkring mig!

  Vad mycket fint det finns och jag är glad att du tog med dig kameran på den här härliga promenaden. Så skönt att du har fått koppla av!

  SvaraRadera
 6. Nu har jag gått ett par långpromenader med dig och känner mig stärkt inför dagen! Härliga bilder som ger en aning om det vackra som kommer så småningom. Ett liten biltur till Österlen och Kivikstrakten i äppelblomstid är ett absolut måste!
  Må så gott.
  Eva

  SvaraRadera
 7. Tack för en härlig långpromenad, så vackert det är att vandra längs med äppleodlingarna i Kivik. Tack för att jag fick följa med.

  Vad klokt av dig att lyssna på den där stopplampan som indikerar att det är dax att stanna upp. Jag försöker också lyssna på min lampa, har inte varit bra på det förr men blir bättre och bättre!

  Hoppas det blev en bra helg och en bra start på veckan!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...