onsdag 14 mars 2012

Inspirerad var ordet för dagen

Ni har väl inte missat "Den njutbara trädgården" som visas på SVT1 på onsdagar kl 20:00 (eller på SVT play som brukar passa mig bättre).

Bild lånad från http://www.bbc.co.uk/programmes/b00s1lc8

I detta program får vi träffa Alys Fowler, trädgårdsmästare och journalist, som strävar efter att bli självförsörjande på frukt och grönsaker i hennes lilla radhusträdgård i stan. I hennes trädgård blandas ätbart med vacker blomning. Lite vildvuxet men under kontroll. Och så har hon dessutom fina höns. Jag blir så otroligt inspirerad av hennes tankar kring njutbart och ätbart och gillar hennes avslappnade trädgårdsstil där det på en lite yta ryms så mycket. Jag gillar även produktionen på programmet, animeringarna och tom hennes klädstil. Yep - jag är helt Alys Fowler såld och skulle verkligen vilja prova på det där med att odla grönsaker och blommor sida vid sida. Fast det är klart, i hennes lilla radhusträdgård finns det väl inga rådjur som lurar bakom hönshuset misstänker jag. Hmmm, får fundera vidare på det där helt enkelt. Inspirerad var i alla fall ordet för dagen :-)

För andra "Alysgillare" så finns dessa filmklipp att kolla in:

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/video/2010/jul/27/earth-to-alys-weeding

http://www.youtube.com/watch?v=qaeEiN_t954

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Ja, coola Alys, hon är verkligen inspirerande! Längtar tills ikväll, då det är dags att bänka sig igen. :)

  Rackarns rådjur du har! Har du någon granne som har hund? Jag vet att min mamma som haft samma problem brukade lägga tussar med avkammad hundpäls i rabatterna för att hålla snyltarna borta. Värt att tigga några pälstussar av någon hundägare kanske?

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Nämen, det har jag helt missat. Det låter ju helt klart inspirerande när man läser din beskrivning av det. :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar henne också... hennes stil och lite vimsiga sätt :-) Programmet känns äkta och även Aly. Brukar titta på Play eftersom det passar mig bäst.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, efter att flera bloggare skrivit lyriskt om henne och programmet tog jag mig tid att se första avsnittet på Play, och nu är jag förstås fast. ;-)
  Du kanske skulle hägna in en del av trädgården, göra en radhusträdgård i trädgården, liksom. Då kommer rådjuren inte åt dina godsaker, och du får ännu mer Alys-känsla i dina odlingar. :D
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 5. Ohhhhh....... Visst har jag missat de programmen :-))) men absolut uppmärksammat att de går. Köpte en av Alys böcker när jag var i England i somras. Otroligt inspirerande!!! Jag ska bänka mig med datorn i knäet någon kväll. Gud ske pris för Play :-)))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Jag missade kvällens program! Sa just till min man att jag skulle se om det går i repris.
  Så bra att du skrev om SVT Play, jag glömmer bort att man kan titta där.

  Trevlig kväll!
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Jag älskar programmet och till dig finns bara en räddning...staket!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset!!

  Det ser härligt ut, precis sånt som jag gillar.

  SvaraRadera
 9. Alys är grym! Och hönor står högt på min önskelista... Tror dock att grannarna här i villaområdet skulle misstycka. Synd!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...