onsdag 15 februari 2012

Lyssna


Har ni lyssnat på vintern?
Det låter kanske lite flummigt men har ni tänkt på vilken skillnad det är på ljuden när det ligger snö på marken? För en skåning som mig, som inte tar snö som en självklarhet på vintern, så blir det en väldigt tydligt skillnad på de ljud som hörs i ett snötäckt landskap mot de som hörs när det är bar mark. Det är som om volymknappen på en gång skruvas ner i takt med att snöflingorna når marken. Som om våra öron försiktigt bäddas in i en liten snöbubbla. Bilarnas mjuka ljud när de kör förbi på den snötäckta villagatan nedanför Höjden, knastret under skorna när vi går i snön. Eller vad säger ni om det krispiga fraset när vi trampar genom en tunn skare av is eller det försiktiga viskandet när miljontals snöflingor yr i vinden?
Det är vintern som som pratar med oss. Har ni lyssnat?

Hälsar Åsa

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag läste din kommentar hos Njutbara ting, om att det finns gratis bildredigeringsprogram även för Mac! Har du något bra att rekommendera?

  Det stämmer det du skriver om ljuden när det är snö. Det blir lugnt på något sätt.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 2. Det har jag inte tänkt på men ska börja redan i morgon och testa men kan tänka att du har rätt.

  kram Anna

  SvaraRadera
 3. jodå, jag lyssnar ofta på vinterns ljud :=)
  Lyssnar även på norrskenes prassel då det drar förbi under en kylig natt.

  Föredrar sommarens ljud faktiskt, fåglar som visslar, hummlor som surrar :=)

  SvaraRadera
 4. Jag önskar det vore lite vinter här, skulle gärna lyssna! Det är andra ljud.

  FInt du beskriver det Åsa!

  SvaraRadera
 5. Du skriver så vackert! Här i storstan får man anstränga sig för att höra vinterns ljud, men de finns där bakom stadens ljudkuliss. Själv njuter jag just nu mest av den första fågelsången. Koltrastarna i trädgården är så fina grannar att ha. Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. vinters ljud är dämpade och visst gillar jag knarret under fötterna då jag köper julklappar....men sen näää. Däremot gillar jag då det droppar från taket och man hör dripp,dropp och vet att snart är det dags för att få åter gå barfota i gräset.
  Ha en alldeles underbar torsdag!!

  SvaraRadera
 7. Javisst är det mysigt med knarrandet under fötterna när det ligger snö på backen. Härligt härligt!//Helen

  SvaraRadera
 8. Förra gången jag var föräldraledig och det var MASSOR av snö blev jag ofta överraskad av bilarna när jag var ute och drog barnvagnen. Jag hörde dem inte när snön dämpade ljudet.
  Här är det -15 och det knarrar under skorna när man tar sig fram. Tack för uppmuntrande inlägg i min blogg i går. Idag skiner solen och det känns trots allt som att våren inte är allt för avlägsen.
  Kram!

  /Anna

  SvaraRadera
 9. Jag brukar vara ganska bra på att lyssna. Lyssnar gärna på tystnaden! Gick ut i Lugnet härom dagen och då blev jag medveten om hur tyst där är. Jag längtar dit.
  Vinterns ljus gillar jag för de är dämpade, om vi har snö.

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...