tisdag 21 februari 2012

Blå tisdag


Idag bjuder jag på en blå tebjudning. Hoppas att det kan smaka ;-)

Min "fotostudio" har jag på vårt stora vita bord som står vid burspråket i matrummet. Här har jag upptäckt att det bästa fotoljuset finns eftersom burspråket ligger i nordost. Är det soligt ute blir det aldrig något skarpt direktljus som kan ge vassa skuggor och eftersom vårt hus ligger uppe på en höjd så är det heller inte för mörkt. Sen gör ju det stora burspråket sitt till också naturligtvis. Ett riktigt bra fotoställe helt enkelt.I morse när jag vaknade och tittade ut så var världen åter vit. 5 cm nysnö varav det mesta töade bort under dagen i takt med att plusgraderna steg på termometern. Blött och slask....*suck*

De flesta vet om att det är fettisdagen idag men vad jag inte visste var att det även är pannkaksdagen minsann. Detta passar familjen på Höjden som hand i handsken eftersom det sen över två år tillbaka ALLTID bjuds på pannkakor till kvällsmat på tisdagar. Idag gjorde vi extra mycket smet, använde dubbla pannkakslaggar och hade pannkaksfest tillsammans med barnens kompisar. Jag har aldrig tidigare sett en sådan mätt min på S som idag. Han hamnade bokstavligt talat i pannkakskoma och kompisen slöt upp snart efter. Tre pannkakor blev det t.o.m över ;-)


Jag blir så glad för era kommentarer om mina bilder. Det är väldigt inspirerande att ha ett tema att fota efter och jag lär mig hela tiden nya saker om kameran, bildkomposition osv även om det mesta jag gör ändå går "på känn".  Idag flöt det på extra bra därav det stora antalet bilder.

Jag vill även passa på att välkomna mina nya följare hit till bloggen på Höjden. Ni har hamnat mitt i en stor färgpöl ;-) Hoppas ni kommer att trivas...

En blå hälsning från Åsa som tycker bättre om pannkakor än semlor

11 kommentarer:

 1. Snyggt fotat och härliga färger! Kul idé!
  Må så gott!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Inte kändes det sådär värst muntert att bli väckt av plogbilen imorse. Men det mesta av snön försvann här också under dagen och det är fortfarande över 3 plusgrader trots att klockan närmar sig 23.oo.

  Härliga blå bilder! Kram!

  SvaraRadera
 3. O så fint! Mycket snyggt och inspirerande. Din fotostudio är verkligen fab!
  Blå tebjudning är vackert.

  I brist på semlor ska jag också göra pannkakor nu! Jättebra att du skrev om era pannkisar Åsa.

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Påhittigt att skrapa ihop så många olika saker av en och samma färg. Jag tycker det svåra med att fota inomhus är att hitta bra platser. DÅ menar jag inte bara med ljuset utan där inget annat är i vägen. Jag menar hushållsrullen, hundens bädd och en massa andra saker är ju inte så fina saker att ha med men nog kommer det alltid med något som jag missat att flytta på. Är ert bord jättejättestort eller har du redigerat bort saker i periferin?

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att det kan vara klurigt att hitta ett bra ställe att fota på inomhus. Vårt bord kan nog klassas som jättestort men jag får ändå tänka mycket på från vilken vinkel jag tar bilderna för att inte få med "omgivningen". Det blir mycket bilder ovanifrån (vilket jag iof gillar)... :-)

   Hälsar Åsa

   Radera
  2. Underbart, jag bara älskar dina bilder! Bland allt det vackra blå föll jag särskilt för bilderna av pärlhyacinterna som vilar i de fina silverskedarna. Du är så konstnärlig så det är inte klokt!

   Mysigt med pannkaksfest! Kram Hanna

   Radera
 5. Roliga bilder. Jag önskar att jag hade lite mer tid för att fördjupa mig i fotografering men, man kan ju inte hinna med allt. Nu för tiden så blir alla mina bilder till bloggen tagna med senaste modellen av iphone.
  Vad har du för kamera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna. Jag har en Canon EOS 5D. Objektivet jag använder mest är ett Canon EF 35/2,0.

   Hälsar Åsa

   Radera
 6. så jätte vackra bilder, duktig du är.
  Ha en härlig onsdag nu=)
  Hälsningar Gabriella

  SvaraRadera
 7. Gud vad fina bilder! jag är ju en "blåmänniska" så dom passade mig perfekt.
  Och att det var pankaksdagen i tisdag hade jag ingen aning om..alltid lär man sig något nytt.
  Vilken mysig fest ni verkade ha!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...