torsdag 23 februari 2012

Gul torsdag


Torsdagens vitamindrink är gul - varsågoda och ta en stor klunk!


Gul var verkligen en passande färg denna soliga dag då det kändes som om det var vår i luften på allvar. Jag och barnen var hos mina föräldrar på Österlen där vi kunde sitta ute och fika i en solig hörna skyddade från vinden. Det var så underbart att sitta där och känna hur den vinterkalla kroppen sakta tinade upp och hur det blev härligt varmt på kinder och näsa. Som om varenda cell drack solljus och kroppen sakta sträcktes uppåt mot solen och blev några millimeter längre. Det gick nästan att se hur det rörde sig under jorden av växtkraft och precis när vi skulle åka hem såg jag den första snödroppen sticka upp i rabatten. Lycka!Inspirationen till dagens bilder hittade hos de gamla ramarna som jag lånat av mina föräldrar och tidningarna från 50-talet som jag räddat från att bli kastade under en källarstädning hos min farmor. Jag älskar typsnitten, layouten och bilderna i dessa. Efter lite trevande fram och tillbaka här i fotostudion på Höjden så slog jag samman de solgula tulpanerna med ramarna, tidningarna och kände direkt att jag hittat in i den gula torsdagen.


Den färgglada veckan fortsätter i morgon. Häng på...
Åter igen vill jag tacka för era fina kommentarer om bilderna. De värmer verkligen.

Hälsar en vårglad Åsa

4 kommentarer:

 1. Du vet väl att temat på nästa Blooming Friday är färger :-) Du har gjort en hel blommande vecka du. Härligt att se.

  Ha det fint!
  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. Ramarna är jättefina! Vilken bra rekvisita...ger karaktär till bilderna, vackert med färgerna. Gult är flott! Du har verkligen arrangerat proffsigt. Jag är impad om jag inte har skrivit det tidigare :)

  Vad härligt det låter att sitta ute i lä, träffa dina föräldrar och njuta av vårkänslan. Jag har suttit inne hela dagen...imorgon fredag hoppas jag på att gå tidigare och njuta av frisk luft och förhoppningsvis sol!

  jag har en skön gul känsla nu ;)

  SvaraRadera
 3. Vilken helt underbar blogg du har, har tittat runt här en stund, blev helt betagen av dina fantastiskt härliga bilder och din sköna text. Kommer tillbaka hit fler gånger.

  Älskar dina gulatulpaner-bilder - så mycket vår och härlig känsla. Vad gott att sitta ute i solen och fika.

  Var själv i Lund igår och njöt av den härliga våren, tog mig en 10-minutare i lä, lutandes mot en tegelvägg och lät solen värma mig, så härligt med solen rakt i ansiktet. Ljusterapi i sin bästa form. Underbart! Äntligen!

  Ha en bra fredag!

  Pernilla

  SvaraRadera
 4. och ännu en gång är jag imponerad!

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...