måndag 6 februari 2012

Förkylningsinspiration

Förkylningsbacillerna har slagit till igen och jag håller mig hemma från jobbet med tungt huvud, rinnande näsa och ond hals. Jag försöker bli bättre på det där med att ta hand om mig själv och lyssna på kroppen. I mitt jobb är jag beroende av en frisk röst och i synnerhet en fungerande sångröst. Att gå iväg och jobba och bara "sjunga liiiite" fungerar inte. Jag har provat med resultatet att jag tappade rösten och fick hålla mig hemma ännu längre sedan. Inte bra.

I  hälsofrämjande syfte har jag nu därför bäddat ner mig i soffan och laddat upp med en stor kanna te, lite "tycka-synd-om-mig-choklad" och en hel hög med trädgårdsböcker och gamla trädgårdstidningar. Och datorn så klart! Finns det fler än jag som brukar vika blad och spara uppslag i tidningar som är inspirerande och läsvärda? Det är så kul att gå tillbaka till dessa och på nytt påminnas om pergolabyggen, hängmattehörn, växtkombinationer man skulle vilja prova på osv.


I boken "Romantisk trädgård" av Kerstin Engstrand hittade jag en bild på en förtjusande plantering med rosa dahlior och jätteverbena (högra bilden). Den kombinationen blir ett måste att prova i sommar. Överhuvudtaget tänkte jag prova på att samplantera dahlior med sommarblommor och perenner vilket jag inte gjort tidigare. Jag tror det kan bli en häftig effekt. Bilden ovan visar i alla fall på en lyckad kombo.

I en gammal "Drömhem & Trädgård" hittade jag en annan spännande kombination som jag också ska prova; jättedaggkåpa, lammöron, vita/ljusrosa nävor, alunrot (mörkröd) och stjärnflocka (mörkröd typ Ruby wedding). Inte så romantiskt utan mer åt det robusta hållet. Tror det kan bli fint.

Nu blir det mer choklad. Kanske vila ögonen lite också.

Hälsar en lite skruttig Åsa

4 kommentarer:

 1. Jobbigt att vara sjuk, hoppas du piggar på dig snart.
  Skönt att ligga i soffan och läsa och ta det lugnt, det är viktigt när man inte känner sig bra. Härliga bilder du hittat där!
  Krya på dig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja, det låter ju inte som att det går någon större nöd på dig. Skönt att ha kommit så långt att man inser att man måste ta hand om sig själv.

  Hoppas du har många fina idéer nu att sätta i verket till våren eller sommaren.

  Krya på dig och ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Med massor av tycka-synd-om-mig-choklad och trädgårdslitteratur blir man frisk på nolltid. Låter som en strålande plan och kanonsäker. Dessutom är man värd varenda smula och sida.
  Krya på dig!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Det låter ju ganska mysigt ändå att ligga och bläddra i trädgårdsböcker och knapra choklad.
  Krya på dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...