lördag 23 juni 2012

Midsommardagen ett år efter


Jag funderar på vimparna från förra årets midsommarfirande här på Höjden. Kanske dags att låta dem vandra vidare? Soptunnan nästa!. De fladdrade länge så fint i vinden. Sedan har de legat och väntat. På idag. Dagen efter midsommarafton. Året efter. Då jag står ute mellan regnskurarna och trasslar upp snöret.
Tänkte återvinna detta och hänga på nya vimplar. Kanske till växthuset denna gången. Eller mellan träden igen. Vi får se var de hamnar. De lär hänga där ett tag i alla fall misstänker jag :-)

Midsommardagen är småtrötta vuxna och barn som spelar "hänga gubbe" på storebrors begäran, regn och sol, korvgrillning och datahäng. Och Anna Ternheim. Perfekt för denna dagen idag då vi alla är lite såsiga och gäspiga och gör rabarbersaft för första gången, mumsar lördagsgodis, funderar på nya vimplar och på alla lådorna i källaren som är märkta med Loppis. Kanske dags att dyka ner i dessa och fixa lite ordning inför kommande loppisförsäljningen???
-
-
I morgon låter som en bra dag för det.
Japp.


Hälsar Åsa

7 kommentarer:

 1. Vad ni har det bra, dagarna efter midsommar. Korvgrillning, lördagsgodis, rabarbersaft, vimplar, loppis.

  Ha det fortsatt skönt!

  SvaraRadera
 2. Vilken skön dagen-efter-dag ni verkar haft. Gjorde rabarbersaft häromdagen. Eller nja. Jag 'orkade' inte ta fram något recept, utan 'körde från höften' och fantiserade ihop något som blev väldigt gott trots allt. En slags snabbsaft skulle man nog kunna säga. Drickfärdig på en gång. Har inte så mycket fokus i kroppen annars på husmoderlighet nuförtiden. Har lite grann släppt den bollen för att lätta på trycket. Har numera en bakande man istället :-)) Suveränt..... Det är viktigt att värna om sin inre kraft. Den är tyvärr inte outsinlig. Ibland behöver man göra prioriteringar man inte trodde man skulle behöva göra. Bara för att spara på energi.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Låter som en helmysig dag! Själv sitter jag på altanen och väntar på uppehåll så jag kan gå ut och plocka lite jordgubbar. Koltrasten sitter också och väntar ser jag men störst går väl först...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig dagen-efter-dag. Gillar verkligen dina foton! Hoppas den kommande veckan blir finfin! //Marie

  SvaraRadera
 5. Jag tycker vimplarna har sin charm även så här året efter. Du kan ju testa att sälja dem som äkta retro-vimplar på Tradera eller Blocket. Finns säkert någon som går på den "lätta"...

  Sååå härligt med sommarlov! Med mycket mys och bara vara. Precis som det ska va! Avis som sjutton är jag iaf ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 6. Härliga vimplar och bilder!
  Här har våren inte heller varit som vi hoppats att den skulle bli, det gäller bara att försöka ta vara på de små stunderna ändå.
  Ha en fin dag!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 7. fint med småtrötta godisdagar också tänker jag..och året-efterpynt..visst tar det lite emot att slänga, ofta blir det liggande i nåt hörn i vårat garage, men du är kanske bättre på det än jag (ler). här var midsommar också så fin och alldeles enkel med trädgård och bad och så glömde vi aldleles bort midsommarstången :)

  kramar Lycke

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for Blogger...